Cepts tītars būs īpaši sulīgs, ja to gatavosiet, izmantojot vienu vienkāršu metodi

Ēdienu blogere atklāj noslēpumu ideāli sulīgam ceptam tītaram — tikai viens solis rada visu atšķirību.

Kamēr šajos Ziemassvētkos gatavojas griezt savu izvēlēto svētku cepeti, ir viens maz zināms solis, kas būtiski ietekmē to, cik sulīgs būs tītars. Ziemassvētku dienā maz kas ir svarīgāks par svētku vakariņām, un tītars bieži vien ir galvenais ēdiens uz galda.

LASI VĒL:

Tomēr panākt maksimālu sulīgumu ne vienmēr ir tik vienkārši, kā varētu šķist. Nav nekā sliktāka par viesu sūdzībām, ka gaļa bijusi sausa. Tāpēc viena ēdienu blogere ir atklājusi noslēpumu, kas sola ievērojami uzlabot gaļas sulīgumu.

Eksperte iesaka: “Novietojiet tītaru uz folijas cepamajā pannā. Pārlejiet tītaru ar dzērienu un vistas buljonu, pārliecinoties, ka nedaudz šķidruma nonāk arī dobuma iekšpusē. Pēc tam cepiet tītaru iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz izdalītās sulas kļūst dzidras — parasti apmēram divarpus līdz trīs stundas.”

Lai gan tītars var šķist pēdējā vieta, kur gribētos liet “šķidro zeltu”, šai metodei ir pamatojums. Neliels dzēriena daudzums padara gaļu īpaši sulīgu, jo cepšanas laikā viss dzēriens iztvaiko, atstājot tītaru mīkstu, sulīgu un aromātisku. Tas palīdz mīkstināt gaļu.

Dzēriena vieglās augļu notis iesūcas gaļā un ne tikai papildina paša tītara garšu, bet arī izceļ izmantoto garšaugu vai pildījuma aromātus. Eksperte piebilda, ka līdzīga efekta panākšanai var izmantot arī sausu dzērienu.