Tā kā līdz Ziemassvētkiem atlikušas tikai dažas dienas, piedāvājam uzzināt, kā pagatavot viskraukšķīgākos ceptos kartupeļus bez jebkādām izsmalcinātām sastāvdaļām, kā iesaka slavenais šefpavārs.
Runājot par kraukšķīgiem ceptiem kartupeļiem, lielākā daļa cilvēku zvēr pie pīļu vai zosu taukiem kā galvenā noslēpuma. Tomēr tas ne vienmēr ir labākais risinājums garšas, cenas un kraukšķīguma ziņā. Lai pieliktu punktu šīm debatēm, nolēmu pajautāt slavenam šefpavāram, kura sastāvdaļa patiesībā nodrošina ideāli kraukšķīgus kartupeļus.
LASI VĒL:
Kārtainie salāti "Favorīts" šogad uz svētku galda izgriezīs pogas "Siļķei kažokā" un "Mimozai"
- Orhidejas uz palodzes nemetīs lapas - starp podiem ievietoju to pašu materiālu, ko visi izmanto sūtījumiem
Slavenā šefpavāre paskaidroja, ka vienkāršākais veids, kā iegūt kraukšķīgus ceptus kartupeļus, ir tos nedaudz sasist un apliet ar eļļu pirms likšanas cepeškrāsnī. Tas rada kraukšķīgas maliņas, kas nodrošina patīkamu tekstūru.
Vaicāta, kā viņa labprātāk garšo savus ceptos kartupeļus, pavāre ieteica: “Kūpināta paprika paceļ to visu nākamajā līmenī. Man arī ļoti patīk izmantot ķimenes un karija pulveri kā garšvielas.”
Kā pagatavot Monikas Galeti kraukšķīgos ceptos kartupeļus
Sastāvdaļas:
Kartupeļi
Eļļa
Sāls pēc garšas
Paprika pēc garšas
Ķimenes pēc garšas
Karijs pēc garšas
Pagatavošana:
Pavāre skaidro: “Manuprāt, vienkāršākais veids ir vispirms kartupeļus novārīt un pēc tam nokāst. Tad lieciet tos caurdurī un kārtīgi sakratiet — tas tos sasit.
Tas nozīmē, ka kartupeļi tiek nedaudz sadauzīti, un, kad jūs tos apmaisāt ar eļļu un liekat ļoti karstā cepeškrāsnī, šīs sasistās vietas gatavojas ātrāk un kļūst kraukšķīgas, radot gardus, kraukšķīgus kumosiņus. Pievienojiet garšvielas un lieciet cepeškrāsnī apmēram uz 190 grādiem.”