Šie spīdīgie, saldeni un sāļi burkāni ir ideāls piedevas ēdiens – tieši tas, kas vajadzīgs Ziemassvētku vakariņām.
Burkāni ir neatņemama Ziemassvētku vakariņu sastāvdaļa. Ja ir viena metode, kas ļauj iegūt vismaigākos, sviestainākos un saldākos burkānus, tad tā ir eksperta pieeja.
LASI VĒL:
Savā slavenajā pavārgrāmatā šī ikoniskā šefpavāre dalās ar klasisku franču burkānu pagatavošanas metodi, kas nozīmē burkānus maigi sautēt sviestā ar nelielu daudzumu cukura un šķidruma. Tā ir viena no viņas pazīstamākajām dārzeņu gatavošanas tehnikām, kuras rezultāts ir mīksti, spīdīgi burkāni.
Tie ir lieliski piemēroti pasniegšanai kopā ar ceptu tītaru, liellopu gaļu vai svētku veģetāro pamatēdienu. Šiem sviestainajiem burkāniem nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, un tos var pagatavot uz plīts, tādējādi atbrīvojot vērtīgo vietu cepeškrāsnī.
Sviestainu burkānu recepte
Sastāvdaļas
4 porcijām
450 g burkānu, nomizoti un sagriezti vienādos gabalos (stienīšos vai ripiņās)
30 g sviesta
½ tējkarotes cukura
½ tējkarotes sāls
2–3 ēdamkarotes ūdens (vai viegla dārzeņu/vistas buljona)
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Sasmalcināti svaigi pētersīļi pasniegšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana
Ielieciet burkānus platā katliņā tā, lai tie, ja iespējams, būtu vienā kārtā. Pievienojiet sviestu, cukuru, sāli un tik daudz ūdens, lai tas tikko pārklātu katla dibenu.
Uzlieciet vāku un gatavojiet uz vidējas uguns apmēram 15–20 minūtes, ik pa laikam pakratot katlu, līdz burkāni ir mīksti un šķidrums gandrīz pilnībā iztvaikojis.
Noņemiet vāku un ļaujiet atlikušajam šķidrumam iztvaikot, lai burkāni viegli pārklātos ar sviesta glazūru.
Nogaršojiet un pēc garšas pievienojiet papildu sāli vai melnos piparus, ja nepieciešams.
Tieši pirms pasniegšanas apkaisiet ar sasmalcinātiem pētersīļiem.