Pārstāj izmest ābolus un pagatavo šo “neticami gardo” recepti gaisa fritierī

Recepte izmanto tikai dažas sastāvdaļas un der gandrīz jebkurai ābolu šķirnei, kas jau ir mājās.

Ziema ir tas gadalaiks, kad āboli ir visur. Tie nonāk augļu bļodās, pusdienu kastītēs un cepamajās pannās, un daudzās mājsaimniecībās daži āboli paliek pāri un sāk mīkstināties, pirms kāds paspēj tos apēst. Tā vietā, lai tos izmestu vai ļautu aiziet postā, ir vienkāršs veids, kā pārvērst tos gardā uzkodā, kas garšo “neticami labi”.

LASI VĒL:

 

​Šī recepte ir ātra, prasa tikai dažas sastāvdaļas un darbojas ar gandrīz jebkuru ābolu šķirni, kas jums jau ir mājās. Daudzi saka, ka rezultāts garšo kā našķis, lai gan tas ir daudz vieglāks un veselīgāks nekā lielākā daļa saldo uzkodu. Recepte kļuvusi populāra arī tāpēc, ka to var pagatavot gaisa friterī, kas visu padara vienkāršu un ļauj neieslēgt cepeškrāsni.

Viņa dalījās ar šo recepti savā ēdienu blogā, stāstot, cik ļoti viņai patīk gatavot ar āboliem aukstajos mēnešos.

“Es nevaru nejust sajūsmu par ābolu sezonu,” sacīja viņa. “Viens no maniem visu laiku iecienītākajiem veidiem, kā baudīt sagrieztus ābolus, ir pagatavot kanēļa cukura ābolu čipsus gaisa friterī. Šie kraukšķīgie, saldie āboli ir neticami viegli pagatavojami un apmierina kāri pēc kaut kā kraukšķīga bez liekā cukura.”

Viņa norādīja, ka recepte der dažādām ābolu šķirnēm. Katra šķirne piešķir nedaudz atšķirīgu garšu, tāpēc varat izmantot tos ābolus, kas jau ir mājās vai kurus vēlaties izlietot.  Zemāk ir sastāvdaļas un pilna pagatavošanas metode.

Sastāvdaļas:

2 vidēja lieluma āboli

1/2 tējkarotes kanēļa

Brūnais cukurs (pēc izvēles)

Gatavošanas aerosols

Pagatavošana:

Izņemiet ābolu serdes, izmantojot seržu izņēmēju.

Sagrieziet ābolus plānās šķēlītēs, apmēram 3 mm biezumā.

Abas šķēlīšu puses viegli apkaisiet ar kanēli.

Ja vēlaties saldāku garšu, pievienojiet nedaudz brūnā cukura (pēc izvēles).

Uzstādiet gaisa friteri uz 157 °C.

Izkārtojiet ābolu šķēlītes vienā kārtā groziņā, lai tās nepārklātos.

Viegli apsmidziniet ar gatavošanas aerosolu.

Cepiet gaisa friterī 15 minūtes, pa vidu sakratot groziņu.

Atstājiet ābolus gaisa friterī vēl 5 minūtes, lai tie pilnībā kļūtu kraukšķīgi.

Pirms ēšanas ļaujiet čipsiem atdzist. Pārpalikumus var uzglabāt hermētiskā traukā istabas temperatūrā apmēram nedēļu.

Eksperte iesaka papildu saldumam pievienot brūno cukuru vai pirms cepšanas pārliet ar nedaudz medus vai kļavu sīrupa, taču brīdina nelietot pārāk daudz šķidruma, citādi čipsi nekļūs kraukšķīgi.

Pēc cepšanas var arī uzsmērēt plānu zemesriekstu sviesta kārtiņu, lai uzkoda būtu sātīgāka. Ja čipsi nav pietiekami kraukšķīgi, vienkārši atstājiet tos gaisa friterī vēl dažas minūtes. Šo recepti var pagatavot arī cepeškrāsnī 93 °C temperatūrā apmēram divas stundas, apgriežot šķēlītes cepšanas vidū.