Vienkāršs triks sulas notecināšanai no cepta tītara vai vistas, ko nezināja pat profesionāli šefpavāri

Ir maz kas labāks par ceptu gaļu, un Ziemassvētku vakariņas noteikti ir šīs tradīcijas kulminācija. Ja šogad izvēlies klasisko tītaru, viena pavāre ir atklājusi izcilu paņēmienu, kā ērti notecināt cepšanas sulas, lai pagatavotu gardu mērci.

Lai gan šis triks noteikti pārsteigs ikvienu pie Ziemassvētku galda, to var izmantot jebkurā laikā, ne tikai gatavojot tītaru. Pavāre izņem no cepeškrāsns ceptu vistu maisiņā uz metāla paplātes un novieto to virs katliņa. Pēc tam viņa izdūra nelielu caurumu paplātes stūrī, lai sulas varētu notecēt katlā. Visbeidzot viņa nedaudz sasver un pagriež paplāti cauruma virzienā, lai iztecētu pilnīgi visas sulas.

LASI VĒL:

 

​Kāds rakstīja: “Esmu profesionāls šefpavārs… NEKAD par šo nebiju iedomājies, un esmu ļoti priecīgs, ka to redzēju! PALDIES!” Vēl kāds rakstīja: “Godīgi sakot, tas ir tik acīmredzami, bet man tas nekad nebija ienācis prātā. Īpaši pagājušajā nedēļā, kad lēju sulas krūzē un apdedzinājos.” Kāds cits šo triku nosauca par “absolūtu spēles noteikumu mainītāju”.

Kā pagatavot tītara vai vistas mērci

Šī vienkāršā recepte skaidro, kā ātri un viegli pagatavot mērci, izmantojot tītara cepšanas sulas. Tā tikpat labi der arī vistas mērcei. 
“Šī vienkāršā mērce lieliski papildina maigi aromātisko tītara gaļu un ir pietiekami ātra, lai to pagatavotu pēdējā brīdī.” Recepte paredzēta astoņām porcijām, un mērci var arī sasaldēt un vēlāk uzsildīt.

Sastāvdaļas:

2 ēdamkarotes kviešu miltu

700 ml tītara buljona

2 ēdamkarotes marsalas (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Kad tītara sulas ir notecinātas katlā, kā aprakstīts iepriekš, ar karoti ieliec katlā apmēram 4 ēdamkarotes tītara tauku.

Uzliec katlu uz nelielas uguns un iemaisi miltus, lai izveidotos pasta.

Pakāpeniski pievieno tītara buljonu, vienlaikus nokasot no katla dibena visas piedegušās garšas.

Kad viss buljons ir pievienots, nepārtraukti maisi, līdz mērce sāk vārīties.

Ja vēlies, pievieno marsalu.

Samazini karstumu un lēni vāri piecas minūtes vai līdz mērce sabiezē pēc vēlamās konsistences.