Siera kūka ir ļoti viegli pagatavojama un lieliski piemērota svinīgai kopā sanākšanai.
Pavāre savas karjeras laikā ir dalījusies ar neskaitāmām receptēm, tostarp daudzām siera kūku variācijām. Nesen šefpavāre atklāja jaunu siera kūkas recepti, kurā tiek izmantota viena sastāvdaļa, lai nodrošinātu, ka kūka “ideāli” sastingst.
LASI VĒL:
Kāpēc galdautā ierīvēt cieti, bet palodzē cepamo sodu - pārbaudīti mājsaimniecības padomi
- 20 minūtēs pagatavojamā puravu un kartupeļu zupa ir ideāli piemērota aukstām ziemas dienām
Receptes piezīmēs teikts: “Ņujorkas siera kūka ir klasiska, cepta vaniļas siera kūka ar skābā krējuma virskārtu. Nedaudz parasto kviešu miltu palīdz nodrošināt, ka siera kūka perfekti sastingst. Vislabākajai garšai izmanto vaniļas ekstraktu vai sēkliņas, kas izkasītas no vaniļas pāksts, un izvairies no vaniļas esences, kurai ir vājāka garša.”
Sastāvdaļas
Pamatnei:
150 g cepumi
25 g demeraras cukura
75 g nesālīta sviesta
Pildījumam:
750 g pilntauku krēmsiera
125 g smalkā cukura
1 ēdamkarote parasto kviešu miltu
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
150 ml skābā krējuma
2 brīvos apstākļos dētu vistu olu, sakultas
Dekorēšanai:
150 ml skābā krējuma
150 g zemeņu
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C (140 °C ar ventilatoru). Izklāj 20 cm diametra atveramas formas kūkas veidnes dibenu ar cepampapīru.
Lai pagatavotu pamatni, liec cepumus un cukuru maisiņā un ar mīklas rulli tos smalki sadrupini. Uz lēnas uguns plašā katliņā izkausē sviestu. Noņem no uguns un iemaisi sadrupinātos cepumus, līdz masa ir viendabīga.
Pārnes masu sagatavotajā veidnē un ar karotes aizmuguri stingri piespied pamatnei. Ieliec ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
Lielā bļodā liec krēmsieru un smalko cukuru. Ar elektrisko mikseri maisi lēnām. Pievieno miltus, vaniļas ekstraktu un skābo krējumu, pēc tam atkal samaisi.
Pamazām, pa nedaudzam, pievieno olas, pēc katras pievienošanas masu rūpīgi samaisot, līdz viss ir labi apvienots. Ielej masu veidnē virs cepumu pamatnes un nolīdzini virsmu. Cep uzkarsētajā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes. Izslēdz cepeškrāsni, atstājot veidni iekšā, un ļauj kūkai tur palikt divas stundas.
Ar nelielu lāpstiņu atbrīvo siera kūkas malas no veidnes un ļauj tai atdzist līdz istabas temperatūrai. Pārvieto kūku ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingst, vai atstāj uz nakti.
Kad gatava pasniegšanai, izņem siera kūku no veidnes un liec uz pasniegšanas šķīvja. Uzsmērē virsū skābo krējumu un dekorē ar sagrieztām zemenēm. Šo siera kūku var pagatavot līdz pat vienai dienai iepriekš. Skābo krējumu un zemenes uzklāj tajā dienā, kad plāno kūku pasniegt.