Tie, kuri ir izmēģinājuši šo recepti, apgalvo, ka tā ļauj pagatavot vienu no labākajām ceptajām vistām, kādas viņi jebkad ir nogaršojuši.
Cepta vista daudziem britiem ir iecienīts nedēļas nogales ēdiens, taču ne visi vēlas stundām ilgi gaidīt, kamēr cepeškrāsns paveiks savu darbu. Tāpēc arvien vairāk cilvēku izvēlas gaisa fritētājus, kuros veselu vistu var pagatavot ātrāk, vienlaikus saglabājot gaļu maigu un sulīgu.
LASI VĒL:
Fantastiski garda torte ar persikiem un iebiezināto pienu – 30 minūtes cepeškrāsnī un gatavs
20 minūtēs pagatavojamā puravu un kartupeļu zupa ir ideāli piemērota aukstām ziemas dienām
Daudzi mājas pavāri apgalvo, ka rezultāts ir pat labāks, īpaši tad, ja ievēro vienu vienkāršu metodi, kas padara vistu sulīgāku un ādu – kraukšķīgāku. Recepte izmanto ar garšvielām sajauktu eļļu un trīs soļu gatavošanas procesu, kas palīdz saglabāt mitrumu. Kāds, kurš recepti izmēģināja, sacīja: “Šī vista bija vienkārši izcila.”
Kāds piebilda: “Fantastiska recepte – brīnišķīgi kraukšķīga āda un sulīga gaļa. To var papildināt ar jebkurām iecienītākajām garšvielām.” Cits piebilda: “Šī tagad ir mana iecienītākā ceptas vistas recepte. Ātra, vienkārša un ļoti garda.”
Gaisa fritētājā ceptas vistas recepte
Sastāvdaļas:
1 vesela vista (aptuveni 2,25 kg)
3 ēdamkarotes augu eļļas
1 tējkarote kūpinātas paprikas
1 tējkarote kaltētu jaukto garšaugu
1 tējkarote ķiploku granulu
sāls un svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
Noņem no vistas aukliņu un pārliecinies, ka vēders ir tukšs.
Nelielā bļodā sajauc eļļu, papriku, kaltētos garšaugus, ķiploku granulas, ½ tējkarotes sāls un bagātīgi piparus.
Lielā bļodā liec vistu un rūpīgi ierīvē to ar garšvielu eļļu no visām pusēm.
Ja nepieciešams, uzkarsē gaisa fritētāju līdz 180 °C.
Ievieto vistu grozā ar krūtiņu uz leju un cep 30 minūtes.
Apgriez vistu un cep vēl 10 minūtes 180 °C temperatūrā.
Palielini temperatūru līdz 200 °C un cep vēl 10–15 minūtes, lai āda kļūtu kraukšķīga.
Pārbaudi, vai vista ir gatava: biezākajā vietā temperatūrai jābūt ap 70 °C vai arī sulai jābūt dzidrai.