Pavāra krēmīgā puravu un kartupeļu zupa ir īsts komforta ēdiens aukstām ziemas dienām, turklāt tās pagatavošana no nulles aizņem vien 20 minūtes.
Nav nekā patīkamāka par karstas maltītes baudīšanu, kad ziema atnes dzēlīgu salu un vējainu laiku, un labā ziņa ir tā, ka nav stundām ilgi jāstāv pie plīts, lai pagatavotu ko gardu. Puravu un kartupeļu zupa ir pārsteidzoši vienkārša, recepte no sākuma līdz beigām aizņem tikai 20 minūtes.
LASI VĒL:
Marināde vistas gaļai – 6 labākās receptes, kas jebkuru vistas ēdienu padarīs nevainojamu
- Pašgatavotas Raffaello konfektes – tās ir daudz gardākas par veikalā nopērkamajām
Šim sātīgajam ēdienam nepieciešamas tikai septiņas sastāvdaļas, kas, visticamāk, jau ir atrodamas tavā virtuves skapītī, ļaujot bez lielas piepūles pagatavot mājās gatavotu maltīti. Pavārs šo recepti izcēla kā lielisku veidu, kā izmantot liekos puravus, raksturojot to kā “ideālu aukstām dienām”.
Sastāvdaļas:
300 g kartupeļu (šķēlītēs)
2 puravi (sagriezti)
500 ml pilnpiena
100 ml saldā krējuma
sāls un pipari
Grauzdiņiem:
600 g puravu (sagriezti)
200 g maize (kubiciņos)
200 ml saldā krējuma
sāls un pipari
Pagatavošana:
Sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Lai pagatavotu maizes grauzdiņus, katlā sajauc saldo krējumu, puravus un timiānu un vāri divas līdz trīs minūtes, līdz tie kļūst mīksti, pēc tam iemaisi pusi siera. Maizi apgrauzdē cepeškrāsnī, tad pārklāj ar sieraino puravu maisījumu. Pārkaisi atlikušo sieru un liec cepeškrāsnī apmēram uz 10 minūtēm, līdz siers ir pilnībā izkusis.
Pašai zupai katlā liec puravus, kartupeļus, saldo krējumu un pienu, uzvāri un tad vāri uz lēnas uguns sešas līdz astoņas minūtes. Sablenderē masu ar virtuves kombainu vai rokas blenderi, pēc tam iemaisi atlikušo sieru un nedaudz saldā krējuma. Ielej zupu bļodā un pārkaisi ar grauzdiņiem. Tava gardā puravu un kartupeļu zupa ir gatava pasniegšanai.