Tu olas mizo nepareizi — vienkāršs triks, kas darbojas katru reizi

Personīgais treneris un uztura speciālists ir dalījies ar bez piepūles paveicamu metodi cieti vārītu olu mizošanai.

Triks cieti vārītu olu mizošanai ir izraisījis plašas diskusijas – daži cilvēki ir pārsteigti, cik tas ir vienkāršs. Olas ir daudzpusīgs pārtikas produkts, ko izmanto dažādos ēdienos un virtuvēs, un katram ir savs iecienītākais to pagatavošanas veids. Daži dievina mīksti vārītas olas ar grauzdiņu strēmelītēm, citi dod priekšroku ceptām olām, vēl citi izvēlas omletes vai olu kulteni – iespēju un recepšu ar olām netrūkst.

Cieti vārītas olas ir iecienītas kā uzkoda, kā arī tiek izmantotas skotu olās, salātos, karijos un daudzos citos ēdienos. Parasti, lai iegūtu ideāli cieti vārītu olu, olas liek katliņā, kas ir pietiekami liels, lai tās varētu izvietot vienā kārtā un pilnībā pārklāt ar ūdeni.

LASI VĒL:

Pievieno aukstu ūdeni tā, lai tas olas nosegtu apmēram par vienu collu (2–3 cm), uzliek katlam vāku un uzvāra. Kad ūdens sāk vārīties, izslēdz karstumu un atstāj olas katlā apmēram 12 minūtes.

Pēc tam olas izņem no katla un liek bļodā ar aukstu ūdeni, lai apturētu to tālāku gatavošanos. Gatavošanas laiks var atšķirties atkarībā no olu lieluma, un bieži vien labākās metodes atrašana prasa nelielu izmēģinājumu un kļūdu ceļu.

Kad olas ir gatavas, tās var nomizot un pievienot dažādiem ēdieniem. Lielākā daļa cilvēku olu ripina pa galda virsmu, sasitot čaumalu, līdz tā atdalās.

Video redzams, kā viņš izņem vārītu olu no katla un ieliek to caurspīdīgā plastmasas pusdienu traukā. Pēc tam viņš ielēj tajā plānu kārtiņu ūdens, uzliek vāku un enerģiski sakrata. Kad viņš noņem vāku, puse čaumalas jau ir atdalījusies, bet pārējā daļa nolobās pavisam viegli.

Video uzrakstā viņš piebilda tekstu: “Man patiesībā ir kauns, ka man bija vajadzīgi 34 gadi, lai to izdomātu…” Parakstā viņš rakstīja: “Es pat nespēju aprakstīt, cik daudz laika tas man būtu ietaupījis, ja es to būtu zinājis agrāk.”

Kāds piebilda:“Ja gatavo milzīgu daudzumu karija olas, tas ir īsts spēles mainītājs – ietaupa vairāk nekā pusi laika!!!” Daloties citā skatījumā, viens lietotājs rakstīja: “Vai tiešām esmu vienīgais, kam ļoti patīk mizot vārītas olas? Es to pilna laika darbā darītu, ja varētu.”