Kā ātri nomizot ķiplokus bez īpašiem instrumentiem - 3 efektīvas metodes

Viens no populārākajiem garšaugiem ir ķiploks, ko mīl tā unikālās garšas dēļ, bet ienīst tā laikietilpīgās mizas dēļ. Tas aizņem nedaudz vairāk laika nekā mums gribētos, tas ir apnicīgi un steigas gadījuma rada lieku satraukumu.

Taču daudzslāņu mizas nolobīšanu var vienkāršot ar vienkāršiem mājas līdzekļiem, kuriem nav nepieciešams iegādāties vēl vienu īpašu ierīci. Mūsu mammas un vecmāmiņas ar šo darbu tika galā ļoti ātri un bez liekas piepūles.

Protams, vienu vai divas daiviņas ir vieglāk nomizot tradicionālā veidā, izmantojot nazi un rokas. Bet, gatavojot lielu maltīti un ģimenes vai viesu ir bezgalīgi daudz, labāk ir ķerties pie dažiem dzīves ieteikumiem.

Saspiešana

Novietojiet ķiploka daiviņas rindā un pārvelciet tām pāri ar naža asmeni. Pēc tam ar visu plaukstu piespiediet nazi (nevis uz gala, bet gan uz līdzenas virsmas!). Zem spiediena svara ķiploka miziņa saplaisās, atvieglojot daiviņu noņemšanu. Pēc tam tā burtiski pati atdalīsies. 

LASI VĒL:

Sakrati

Paņemiet ķiploka galviņu un sadaliet to daiviņās. Pēc tam visu ievietojiet traukā ar pietiekami daudz vietas, bet ar vāku (piemēram, derēs kvarta burka). Pēc tam enerģiski sakratiet trauku, lai ķiploka daiviņas atdalītos. Tas atbrīvos miziņas, un to noņemšanas process pēc tam būs dažu sekunžu jautājums.

  

Mērcēšana

Pārlejiet ķiploku (daiviņas, nevis visu galviņu) ar aukstu ūdeni. Pēc dažām minūtēm cieto miziņu būs daudz vieglāk noņemt, rokas nebūs lipīgas un rezultāts būs ātrs un efektīvs.

Izmantojiet jebkuru no šiem senajām un vienkāršajām metodēm, un atvieglojiet sev darbu virtuvē.