Kartupeļi pagatavosies divreiz ātrāk, ja izmantosiet šo padomu

Kartupeļu gatavošana ir vienkāršs process, taču tam ir savas nianses. Daži kartupeļi ir nepietiekami pagatavoti, bet citi sabrūk un sabiezē. Lai kartupeļi katliņā labi izvārītos, jāzina daži skaidri noteikumi.

Ja kartupeļi ir pārgatavojušies vai paliek pārāk cieti, tā ir zīme, ka ir pārkāptas pamata metodes .

Kartupeļos ir daudz cietes un mitruma, tāpēc tie ir ļoti jutīgi pret temperatūru. Ja tos iemetīsiet karstā ūdenī, ārējais slānis ļoti ātri mīkstināsies, bet vidus paliks stingrs.

Kā pareizi pagatavot kartupeļus?

Ievietojiet kartupeļus katliņā un pārlejiet tos ar aukstu ūdeni, pakāpeniski un vienmērīgi sildot. Ūdenim vajadzētu pilnībā pārklāt kartupeļus, lai tie sasniegtu vēlamo mīkstumu.

Lasi vēl: 2025. gada decembra visspēcīgākie un veiksmīgākie datumi

Lēna karsēšana neļauj cietei pacelties virspusē, ļaujot kartupeļiem labāk saglabāt savu formu. Tas samazina gatavošanas laiku un saglabā vienmērīgu tekstūru.

Lasi vēl: Atjaunošana, attīrīšanās un vēlēšanās: visspēcīgākie datumi 2025. gada decembrī

Pēc 15 minūšu vārīšanas pievienojiet pannai sāli un tējkaroti etiķa. Tas stiprinās kartupeļa ārējo slāni, nemainot tā garšu. Šis aizsargājošais efekts palīdzēs kartupelim saglabāties neskartam turpmākās apstrādes laikā. Vislabāk ir izmantot uz spirta bāzes veidotu etiķi, jo tas ir neitrāls.

Šī vienkāršā kartupeļu vārīšanas metode aukstā ūdenī ar etiķi palīdzēs tiem ātrāk pagatavoties, padarot tos stingrus no ārpuses un mīkstus no iekšpuses.

Ir vēl viens kulinārijas ieteikums, kas palīdzēs viegli noņemt desu apvalku. Ar to padalījās šefpavārs Anatolijs Dobrovoļskis. Nogrieziet desas galu un pārlejiet to no visām pusēm ar verdošu ūdeni. Karstais ūdens mīkstinās apvalku, kā rezultātā tas vienmērīgi un dabiski lobīsies nost. Pēc tam apvalku var izlauzt ar pirkstiem, un tas nonāks nost vienmērīgi un bez piepūles.