Kļūda veļas mazgāšanas laikā var sabojāt visu svaigumu, radot mājās nepatīkamu smaku

Apģērbu mazgāšana ir daudz vairāk nekā tikai veļas mazgājamās mašīnas pogas nospiešana. Ja ignorēsiet noteiktus higiēnas noteikumus, pat visnoturīgākie traipi paliks uz auduma.

Virtuves dvieļi un citi audumi, kas nonāk saskarē ar pagatavotu ēdienu, ir īpaši bīstami, pārtikas atliekas un karstums rada ideālus apstākļus, lai tie varētu attīstīties par baktēriju un pelējuma vairošanās vietu. Šādu dvieļu iemetšana veļas mašīnā kopā ar pārējo veļu gandrīz vienmēr ir slikta ideja.

Kāda ir īstā problēma?

Nepareiza virtuves dvieļu mazgāšana var izraisīt turpmāku piesārņojumu, jo mikrobi var viegli pāriet uz citiem tekstilizstrādājumiem vai pat mājsaimniecības virsmām. Lai no tā izvairītos, ievērojiet šos vienkāršos noteikumus, kas ievērojami uzlabo higiēnu. Izvairieties jaukt dvieļus ar personīgo apģērbu un gultasveļu.

Lasi vēl: Šīs četras zodiaka zīmes 2026. gadā kļūs par zvaigznēm gūstot panākumus savā dzīvē

Virtuves dvieļi jāmazgā atsevišķi vismaz 60 grādu pēc Celsija (140 grādu pēc Fārenheita) temperatūrā. Veļas mazgāšanas līdzeklim noteikti pievienojiet vienu līdz divas ēdamkarotes skābekļa balinātāja. Ja karsts ūdens nav pieejams, pirms mazgāšanas dvieļus iemērciet vienu stundu.

Lasi vēl: Mīlestības horoskops nedēļai no 8. līdz 14. decembrim: Vēzim - patiesas attiecības, Jaunavai nemiers

Skābekļa balinātājs izdala aktīvo skābekli, kas noārda traipus un iznīcina baktērijas. Pat mazgājot zemākā temperatūrā — līdz 40 grādiem pēc Celsija —, tas uzlabo higiēnu un samazina mikrobu pārnešanas risku.

Cik bieži jāmazgā virtuves dvieļi?

Ideālā gadījumā ik pēc četrām dienām ir ideāli, raksta Southern Living . Ja dvielis tiek lietots biežāk vai bieži kļūst slapjš, tas jāmazgā biežāk.

Audums ātri uzkrāj mitrumu un līdz ar to arī baktērijas. Pat ja dvielis šķiet tīrs un bez smaržas, tajā joprojām var augt baktērijas un pelējums.