Es vairs nelietoju eļļu kartupeļu cepšanai — 3 karošu triks un kartupeļi kraukšķīgi

Kraukšķīgi kartupeļi ir lieliska piedeva vakariņām. Taču ne vienmēr ir viegli tos pagatavot tieši tādus, kādus vēlaties. Nereti tie ir pārāk mīksti, cepšanas laikā izjūk, un ne tuvu nav redzama zeltaina un kraukšķīga garoziņa.

Lai izceptu kraukšķīgus kartupeļus, šim nolūkam bieži izmanto sviestu. Tomēr kulinārijas eksperti atklāj, ka ir vēl kāds veids, kā panākt vēl kraukšķīgāku garoziņu, izmantojot parastos miltus.

Trīs karošu metode ir vienkāršs un efektīvs veids, kā panākt gardu, kraukšķīgu garoziņu un mīkstu vidu kartupeļiem. Un tas neprasa ne daudz pūles, ne resursu.

Noslēpums ir tāds, ka milti veido sausu pārklājumu, kas cepšanas laikā veido zeltainu, kraukšķīgu garoziņu, neļaujot mitrumam pārāk ātri iztvaikot. Tas rada perfektu kombināciju — kraukšķīgu ārpusi un mīkstu, gaisīgu iekšpusi.

Sastāvdaļas:

Kartupeļi — 5 līdz 6;

Kviešu milti — 3 ēdamkarotes;

Sāls un garšvielas — pēc garšas.

LASI VĒL:

Pagatavošana

1. Sagrieziet kartupeļus strēmelītēs vai šķēlēs, pēc tam 10 līdz 15 minūtes iemērciet aukstā ūdenī, lai noņemtu lieko cieti (tas padarīs kartupeļus kraukšķīgākus).

2. Pirms cepšanas kartupeļus rūpīgi nosusiniet, izmantojot papīra dvieļus. Ja kartupeļi paliks mitri, tie vienkārši sautēsies ne cepsies.

3. Dziļā bļodā sajauciet miltus ar sāli un garšvielām.

4. Katru kartupeļu gabaliņu ielieciet šajā maisījumā, plāni apviļājot tos ar miltiem.

5. Cepiet kartupeļus partijās, lai tie nesaliptu. Cepiet līdz zeltaini brūnai krāsai, regulāri apgriežot, lai nodrošinātu vienmērīgu garoziņu.

6. Novietojiet izceptos kartupeļus uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu. Pasniedziet karstus ar iecienītākajām mērcēm.

Šī metode ļauj sasniegt perfektu kraukšķīgumu, kas tradicionālajā cepšanā bieži vien nav sasniedzams.