Eksperte apgalvo, ka pēc viņas receptes nogaršošanas jūs "vairs nekad nevārīsiet Briseles kāpostus", gatavojot perfekto Ziemassvētku maltīti.
Drīz būs laiks gatavot Ziemassvētku vakariņas, un, kā vienmēr, Briseles kāposti pie ģimenes galda, visticamāk, izraisīs dalītas emocijas.
Tomēr tiem, kuriem šis dārzenis īpaši negaršo, godalgotā šefpavāre ir atklājusi savu recepti, kā padarīt kāpostus ideāli kraukšķīgus un pilnus garšas — taču būs vajadzīgas divas papildu sastāvdaļas.
LASI VĒL:
“Nevāriet Briseles kāpostus — dariet tā, un uz šķīvja vairs nepaliks neviens kāposts,” viņa saka. Saucot ēdienu par “apvērstajiem Briseles kāpostiem”, eksperte teica, ka viņas metode ir “neticami vienkārša”, ļaujot kāpostus sagatavot jau iepriekš un uzglabāt ledusskapī līdz cepšanas brīdim.
“Viss, kas jums jādara — jāpagatavo aromatizēts sviests un tas jāizsmērē pa visu cepamo pannu,” viņa turpināja. Pēc tam eksperte nomizo kāpostus, pārgriež tos uz pusēm un liek pannā ar gludo griezuma pusi uz leju, tieši uz sviesta.
“Tad vienkārši pārklājiet ar foliju un cepiet — būtībā tie tvaicējas sviestā un ir tik neticami gardi,” viņa piebilda, norādot, ka kāposti jācep 190 °C temperatūrā 25–35 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un viegli sadurstami ar dakšiņu. Kā papildu sastāvdaļu garšai eksperte pievieno arī bekonu. “Es to vienkārši sagriezu, lai varētu pārkaisīt,” viņa skaidroja. “Var arī apgrauzdēt kastaņus — bet šie kāposti ir tik vienkārši, ka tos vairs nevārīsiet.”
Runājot par bekonu, eksperte iesaka: “Vienlaikus ar kāpostiem ielieciet bekonu cepešpannā un cepiet 20–25 minūtes, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Tad atstājiet to nedaudz atdzistus uz slīpuma, lai tauki notek — tad tas kļūs kraukšķīgs un veidos garšīgu bekona drupaču.”
Beigās eksperte uzskaitīja visas sastāvdaļas — pietiekami četrām līdz sešām porcijām. Sarakstā bija mīkstināts sviests, ķiploks, timiāns, sāls un treknais bekons. Pilnu sastāvdaļu sarakstu un precīzus daudzumus viņa piedāvāja savā ierakstā.
Viņa vēl piebilda: “Papildu sastāvdaļas, ko var izmantot sviestā — smalki sagriezti kastaņi, citrona miziņa, medus, miso pasta.” Kāds lietotnes lietotājs komentēja: “Es noteikti to izmēģināšu. Paldies, ka padalījies.” Cits piebilda: “Tie izskatās izcili, šogad noteikti izmēģināšu… mīlu Briseles kāpostus!”
Trešais lietotājs dalījās savā padomā: “Es tos apcepu ar bekonu, ķiploku un dzērienu, gatavoju 10 minūtes, tad pieleju buljonu un lēni sautēju, līdz buljons samazinās un kļūst saldens un lipīgs.” Savukārt ceturtais komentētājs rakstīja: “Trūkst tikai kastaņu! Bekons, Briseles kāposti un kastaņi — debesu kombinācija.”