Šokolāde saglabāsies svaiga un garšīga, ja to glabāsiet vienā noteiktā vietā — nevis ledusskapī

Ir tas gada laiks, kad mājās parasti ir daudz šokolādes, taču tā var kļūt krītaina un zaudēt garšu, ja nav uzglabāta pareizi.

Decembrī daudzas mājsaimniecības ir labi apgādātas ar gardu šokolādi svētku sezonai. Vai tās būtu izmeklētas amatnieku šokolādes tāfelītes vakara baudījumam Ziemassvētkos vai klasiskas tāfelītes cepšanai – daudzās mājās būs laba šī kāruma krājumu rezerve.

LASI VĒL:

 

Taču var būt vilšanās atklāt, ka šokolāde kļuvusi krītaina vai zaudējusi savu intensīvo garšu. Tas bieži notiek nepareizas uzglabāšanas dēļ, taču ir vienkāršs risinājums, kā saglabāt šokolādi svaigu – un tas nav ledusskapis.

Eksperte iesaka izvairīties no ledusskapja un saka: “Glabājiet šokolādi vēsā, sausā vietā, prom no tiešiem saules stariem. Virtuves skapis ir ideāls. Izvairieties likt šokolādi ledusskapī, jo kondensāts var izraisīt ‘ziedēšanu’, un neturiet to pie kamīna vai siltā vietā.”

Šokolādes “ziedēšana” ir process, kad cukurs un tauki šokolādē reaģē uz temperatūras izmaiņām, padarot to pelēcīgu vai ar baltu pārklājumu. Lai gan šāda šokolāde joprojām ir ēdama, tā var mainīt garšu un tekstūru.

Eksperte arī norāda, ka šokolāde dažkārt var uzsūkt apkārtējo produktu aromātus, tāpēc jāuzmanās, ko turat tai blakus, īpaši, ja iepakojums ir atvērts.  Viņa saka: “Kad iepakojums ir atvērts, noteikti aizveriet to atkal cieši, lai šokolāde neuzsūc citus aromātus, kas var sabojāt garšu.”