Apnicis maksāt par dažiem novītušiem piparmētru zariņiem lielveikalā? Ir veids, kā pārvērst savu palodzi par nebeidzamu svaiguma avotu. Un jums nav nepieciešamas sēklas vai vesels augs - tikai viens vidēja izmēra svaigas piparmētras zariņš.
Piparmētra ir izturīgs un viegli kopjams augs. Tā galvenais spēks slēpjas mezglos, vietās, kur parādās lapas. Tieši tur slēpjas nākamo sakņu aizmetņi. Mūsu uzdevums ir tos pamodināt.
Soli pa solim instrukcija
Stublāja sagatavošana: Paņemiet svaigu piparmētras stublāju 10 līdz 15 cm garumā. Noņemiet apakšējās lapas, atstājot 5 līdz 7 cm tīra stublāja.
Stimulācija: Viegli saskrāpējiet stublāja apakšējo daļu ar nazi, lai paātrinātu sakņošanos.
Dīgšana: Ievietojiet stublāju ūdenī, pārliecinoties, ka lapas paliek sausas. Turiet gaišā vietā, mainot ūdeni ik pēc 2 līdz 3 dienām.
LASI VĒL:
Pārstādīta: Kad parādās saknes (3 līdz 4 cm), iestādiet augu irdenā augsnē. Aplaistiet un novietojiet uz labi apgaismotas palodzes.
Veikalos bieži tiek pārdoti intensīvi audzēti augi. To sakņu sistēmas ir vājas, un resursi ir izsmelti. Tomēr mūsu spraudenis, kas iesakņojās ūdenī, jau sākotnēji ir veselīgs un pielāgojies iekštelpu apstākļiem. Tas augs stiprs un izturīgs.
Tiklīdz augs paaugsies, nogrieziet jaunās galotnes un ievietojiet tās atpakaļ ūdenī. Un tā tālāk uz riņķi. Kad šis process būs sācies, jūsu virtuvē būs nebeidzams svaigu piparmētru cikls.
Tagad jūs šo augu ikdienā varat droši izmantot tējas, kokteiļu, desertu un citu ēdienu gatavošanai. Un turklāt, jūsu māja būs piepildīta ar patīkamu aromātu, kas ir nepatīkams kaitēkļiem.