Ekspertes ,,nepiekāpīgi izdevusies'' maltās gaļas pīrādziņu recepte ar brīnišķīgu garšu — gatavi 12 minūtēs

Nav nekā garšīgāka par mājās gatavotiem pīrāgiem un eksperte apgalvo, ka viņas recepte "uzvarēs jebkuru Ziemassvētku pasākumu".

Receptes piezīmēs teikts: “Ekspertes pīrāgi uzvarēs jebkuru Ziemassvētku pulcēšanos. Šie svētku našķi ir pagatavoti no gardas, apelsīniem aromatizētas mīklas un pārkaisīti ar rīvētu marcipānu, kas piešķir brīnišķīgu garšu. Nebaidieties no mīklas gatavošanas — šī drošā recepte noteikti palīdzēs.”

LASI VĒL:

Sastāvdaļas:

Mīklai:

175 g parastās miltu

75 g auksta sviesta, sagriezta kubiņos

25 g pūdercukura, plus papildus pārkaisīšanai

1 liela apelsīna rīvēta miza

1 brīvā audzējuma ola, sakulta

Pildījumam:

250 g kvalitatīva gatavā maltās augļu un riekstu masa

100 g gatavu, sagrieztu kaltētu aprikožu

125 g nekrāsota marcipāna, atdzesēts un rīvēts

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 200°C (180°C ventilators) un ievieto cepamplātni, lai tas uzsilst.

Mīklai: vai nu pāris sekundes sablenderē miltus ar sviestu virtuves kombainā, līdz maisījums atgādina rīvmaizi, vai arī iemasē miltus ar sviestu lielā bļodā, izmantojot pirkstus.

Iemaisa pūdercukuru un apelsīna miziņu, tad pievieno sakulto olu un sajauc, līdz sastāvdaļas tikko savienojas mīklā. Ietin mīklu cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 10–15 minūtes, līdz tā sacietē.

Kad mīkla atpūtusies, izņem to no plēves. Novieto lielu cepamā papīra lapu uz darba virsmas un viegli pārkaisiet ar pūdercukuru. Liec mīklu uz papīra, pārkaisiet ar pūdercukuru un uzliec vēl vienu cepamā papīra lapu virsū. Rullē mīklu starp papīra lapām 1–2 mm biezumā. Izgriez 12 apaļus gabalus ar 8 cm viļņotu veidni. Katru mafinu formas dobumu izklāj ar mīklas gabalu un pamatni piespraud ar dakšiņu.

Pildījumam jauc klāt sagrieztas aprikozes, līdz tas labi sajaucas. Vienmērīgi sadala pildījumu mīklas gadījumos. Katru tartiņu pārkaisa ar rīvētu marcipānu.

Novieto mafinu formu uz karstā cepamplātņa un cep krāsnī 12–15 minūtes, līdz tartes kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz siltas.