Desiņu un dārzeņu cepetis uz pannas prasa tikai 10 minūtes sagatavošanai — gatavs mazāk nekā stundas laikā

Šī ļoti vienkāršā rudens recepte ir paredzēta četriem un to var pagatavot tikai 10 minūtēs.

Ēdiena gatavošana nedēļas vidū var šķist kā darbs, it īpaši pēc garas dienas birojā. Pasūtīt ēdienu uz mājām no restorāna var šķist vienkāršākais variants, taču tas bieži vien ir garšas ziņā nepietiekami labs un ievērojami dārgāks nekā mājās pagatavots ēdiens. Tā vietā, lai ņemtu gatavu ēdienu no mikroviļņu krāsns vai pasūtītu piegādi, var izmēģināt vienkāršu “viss vienā” desa un dārzeņu cepeškrāsnī recepti.

LASI VĒL:

 

Desas un dārzeņu recepti var sagatavot tikai 10 minūtēs un pagatavot 45 minūtēs. Tā paredzēta četriem cilvēkiem un būs ideāls vakariņu ēdiens ģimenei nedēļas vidū. 

Desas un rudens dārzeņu recepte

Sastāvdaļas:

6–8 biezas desiņas

1 liels ķirbis vai parasts ķirbis, nomazgāts (vai nomizots, ja miza ir ļoti bieza) un sagriezts 2,5 cm lielās šķēlēs

2 sarkanie sīpoli, sagriezti biezās šķēlēs

1 liels puravs, sagriezts 5 cm gabalos

2 āboli, sagriezti ceturtdaļās, izņemta serdenis

Neliels oregano pušķītis

4 ēdamkarotes olīveļļas

jūras sāls

200 ml vistas vai dārzeņu buljona

Biezputras pagatavošanai:

1 kg kartupeļu un pastinaku maisījums, nomizots un sagriezts gabalos

75 g sviesta

4 ēdamkarotes skābā krējuma

Pušķītis lociņu, smalki sagriezts

ķiploku jūras sāls

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 180°C (ventilators).

Lielā cepamtraukā sajauc desas, ķirbja šķēles, sīpolu šķēles, purava gabalus, ābolus, oregano un olīveļļu. Pievieno  jūras sāli pēc garšas un liek desas virsū dārzeņiem. Cep 25 minūtes, tad izņem no krāsns un pielej buljonu. Atgriež desas krāsnī vēl uz 25 minūtēm, līdz tās ir skaisti brūnas un pilnībā izceptas.

Biezputras pagatavošana:

Lielā katlā liek kartupeļus un pastinaku, pielej aukstu, sālsūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 10–15 minūtes, līdz kartupeļi un pastinaki viegli sadrupst ar dakšiņu. Notecina ūdeni un ļauj dažas minūtes nedaudz iztvaikot. Atgriež katlā un samaļ ar sviestu. Kad biezputra sasniegusi vēlamo konsistenci, iemaisa skābo krējumu un pēc garšas pievieno ķiploku jūras sāli un nedaudz melno piparu. Pārkaisa lociņus uz biezeņa un pasniedz desas un dārzeņus tieši no cepamtrauka.