Ceptas olas kļūst daudz garšīgākas, ja pannā pievieno vienu sastāvdaļu, kas piešķir tām īpaši bagātīgu garšu.
Ir veids, kā padarīt ceptas olas garšīgākas, pievienojot pannai tikai vienu vienkāršu sastāvdaļu. Ceptas olas ir ļoti vienkārši pagatavojamas mājās, un tās ir daudzu ģimeņu iecienītas brokastīs un pusdienās. Atliek vien iesist olu pannā ar nedaudz eļļas, un var pagatavot gardu, ar olbaltumvielām bagātu ēdienu, kas lieliski sader ar grauzdiņiem vai Pilnajām angļu brokastīm.
LASI VĒL:
No vainaga līdz garšvielām - lauru lapas labvēlīgās īpašības ir zināmas kopš Senās Grieķijas laikiem
Lai gan ceptas olas allaž ir vienkārši pagatavojamas un garšīgas, ir veidi, kā to garšu pacelt jaunā līmenī. Viens no tiem ir pievienot pannai citas sastāvdaļas, piemēram, aromatizētu eļļu, sviestu vai garšaugus. Pēc dažu ekspertu domām, viena lieta patiešām dara brīnumus, ja vēlaties uzlabot cepto olu garšu. Tā vietā, lai ceptu olas eļļā, vajadzētu tās gatavot garšaugu sviestā.
Kas īsti ir garšaugu sviests? To ir iespējams pagatavot vairākos veidos. Būtībā tas ir sviests, kas sajaukts ar dažādiem garšaugiem un garšvielām – viss atkarīgs no tā, kas jums garšo.
Pēc tam olu cep šajā sviestā, lai tā uzsūktu garšu. Receptes vietne dalās kārdinošā garšaugu sviesta receptē, kas lieliski piemērota olu cepšanai. Vispirms virtuves kombainī sablendē svaigus garšaugus pēc izvēles.
Labi varianti ir pētersīļi, oregano, timiāns, rozmarīns un koriandrs. Tos sajauc ar sviesta gabalu, pievienojot citrona sulu, citrona miziņu, sāli un piparus.
Šo garšaugu sviestu var izmantot kā smēri uz grauzdiņiem, bet to var lietot arī, lai ceptu olas. Šādu metodi iesaka eksperti, norādot, ka vispirms pannā uz vidējas uguns jāuzaicina sviests, pirms tajā cept olas.
Pārslveida sāls piešķir šim vienkāršajam ēdienam nelielu greznības pieskārienu, taču der arī parastais galda sāls. Lai gan svaigi garšaugi darbojas vislabāk, var izmantot arī kaltētus, ja tas ir ērtāk. Ja vēlaties iegūt vēl intensīvāku garšu, varat apgrauzdēt maizi pannā, izmantojot atlikušo sviestu. Citos veidos, kā piešķirt ceptām olām īpašāku garšu, ir čili eļļas vai ķiploku pastas pievienošana.