Boloņas mērce un sautējumi būs daudz aromātiskāki, ja pievienosiet vienu pārsteiguma sastāvdaļu

Šefpavāre atklāja vienu papildu sastāvdaļu, ko viņa pievieno sātīgiem un mierinošiem ēdieniem, lai piešķirtu tiem īpašu garšas bagātību.

Ziema ir īstais laiks komforta ēdienu gatavošanai — vai tas būtu karsts pīrāgs, jūsu iecienītākā pastas ēdiena porcija vai bagātīga zupa. Ja ziemas ēdieniem pietrūkst garšas dziļuma, īru šefpavāre atklāja slepenu sastāvdaļu, kas būtu jāpievieno ikvienam.

LASI VĒL:

 

Eksperte teica: “Visi, kas skatās, pierakstiet — ja jūs jebkad taisāt liellopa sautējumu, boloņas mērci vai ragū, pievienojiet tumšo šokolādi.”

Šefpavāre turpināja: “Jūs sajutīsiet vieglu dūmakainumu, un tas piešķir ēdienam brīnišķīgu, samtaina maiguma tekstūru.”

Sastāvdaļas

80 g sviesta

1 kg kubiņos sagriezta liellopa gaļas sautējumiem

150 g kūpinātas pancetas gabaliņu

16 šalotes, nomizotas

5 ķiploka daiviņas, nomizotas, atstātas veselas

300 g kastaņu šampinjonu, sagrieztu

1 ēdamkarote tomātu pastas

1 pudele dzēriena

400 ml karsta liellopa buljona

1 rozmarīna zariņš

1 lauru lapa

50 g kvalitatīvas tumšās šokolādes, salauztas gabaliņos

Jūras sāls pārslas un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 120°C ar ventilatoru (275°F), gāzes režīms 1.

Lielā, karstumizturīgā katlā vidējā temperatūrā izkausējiet apmēram pusi sviesta. Kad tas izkusis, palieliniet karstumu, pievienojiet liellopa gaļu un brūniniet no visām pusēm, pievienojot sāli un piparus. Pārberiet gaļu bļodā un nolieciet malā.

Katlā pievienojiet atlikušo sviestu un pancetas gabaliņus. Kad tie kļuvuši kraukšķīgi, pievienojiet šalotes un pēc tam veselas ķiploka daiviņas. Iemaisiet sēnes un tomātu pastu un gatavojiet vēl trīs minūtes.

Atgrieziet liellopa gaļu katlā, pielejiet dzērienu, tad karsto buljonu, pievienojiet rozmarīnu un lauru lapu. Piesedziet trauku un lieciet cepeškrāsnī uz 3–4 stundām.

Kad līdz gatavošanas beigām atlikušas 30 minūtes, iemaisiet tumšo šokolādi.

Pasniedziet ar sviestainiem sinepju kartupeļu biezeņiem un zaļumiem vai ar zaļo salātu bļodu un burciņu sinepju.