Mājsaimniecības padomi un ieteikumi agrāk tika nodoti no paaudzes paaudzē. Vecmāmiņas savas zināšanas nodeva mazbērniem. Tas viss tika rūpīgi glabāts īpašās piezīmju grāmatiņās, kur ar roku tika pierakstīti mājsaimniecības noslēpumi.
Mūsdienās tikai retais ir spējis saglabāt šo dārgo tradīciju. Par laimi, mums vienmēr ir savas piezīmes, kurās mēs dalāmies ar jums mājsaimniecības padomos un ieteikumos. Un jūs varat tos pierakstīt un saglabāt nākamajām savas ģimenes paaudzēm.
Izgludiniet grāmatu
Mūsdienu pasaulē grāmatas atkal kļūst par īstiem retumiem. Ņemot vērā jauno izdevumu cenas, mēs cenšamies vēl rūpīgāk izturēties pret savām mājas bibliotēkām. Bet ko darīt, ja nejauši notraipāt grāmatas lapu ar marķieri? Galvenais ir nekrist panikā. Sekojiet mūsu padomiem.
Viss, kas jums nepieciešams, ir parasts gludeklis. Uzkarsējiet to līdz zemai temperatūrai un viegli izgludiniet marķiera zīmi. Jūs būsiet pārsteigti, bet zīmīte paliks uz gludekļa un pilnībā pazudīs no grāmatas lapas.
Netradicionāla pieeja tīrīšanai
Katrā mājā ir grūti sasniedzamas vietas tīrīšanai. Visbiežāk tā ir vieta starp sienu un mēbelēm. Tā parasti ir pārāk šaura, tāpēc tur ir ļoti grūti tīrīt. Tomēr putekļi tur uzkrājas tāpat kā jebkur citur. Un jums joprojām ir jātīra.
LASI VĒL:
Bet neuztraucieties, jums nebūs jāpārvieto smagas mēbeles, lai to izdarītu. Vienkārši paskatieties uz problēmu no cita skatupunkta. Un sekojiet mūsu padomiem. Tātad, mums būs nepieciešams parasts pakaramais un neilona zeķe.
Novietojiet neilona zeķi uz pakaramā. Pēc tam izmantojiet to, lai savāktu visus putekļus aiz mēbelēm. Neilons lieliski savāc putekļus, matus un mājdzīvnieku spalvas. Tāpēc jums nav jāuztraucas par to, ka kāda dzīvokļa daļa paliks nekārtīga.
Nomizojiet jaunos kartupeļus
Jaunie kartupeļi ir garšīgi un veselīgi. No tiem var pagatavot lieliskus ēdienus. Tomēr lielu daudzumu mizošana ne vienmēr ir īstais laiks. Šeit talkā nāk mūsu mājsaimniecības padomi.
Lai ātri nomizotu lielu skaitu jaunu kartupeļu, ievietojiet tos maisiņā un pārkaisiet ar sāli. Pēc tam aizsieniet maisiņu un enerģiski sakratiet. Pēc tam katru kartupeli berzējiet, lai sāls kristāli nokasītu mizu. Pēc tam viss, kas jums jādara, ir noskalot kartupeļus un tos pagatavot. Tas aizņem daudz mazāk laika nekā tradicionālā mizošana.