Šis tiramisu pārvērš klasiskās desertā sastopamās garšas un piešķir tām modernu, šokolādīgu akcentu, izmantojot tikai piecas galvenās sastāvdaļas, kas jums noteikti patiks.
Tuvojoties Ziemassvētkiem, daudzi atkal velk ārā priekšautus, lai atrastu labākos desertus, ar ko pārsteigt viesus. Tiramisu ir viens no tiem klasiskajiem ēdieniem, ko mīl gandrīz visi — tas ir viegls un gaisīgs, padarot to par ideālu saldēdienu pēc vakariņām, un tā baudpilnā garša ir patiesi aizraujoša.
LASI VĒL:
Tunča pildījums ir vēl gardāks, ja majonēzes vietā izmanto kādu parastu virtuves sastāvdaļu
Kāposti, kas nav ne marinēti, ne skābēti - slepena recepte, ar kuru visi lūdz padalīties
Taču, ja jums apnikusi klasiskā recepte vai vēlaties tai piešķirt vienkāršu, bet īpašu akcentu, esam atraduši jums piemērotu risinājumu. Pateicoties šefpavāram, esam atklājuši, kā pagatavot Dubaijas šokolādes tiramisu. Šefpavārs raksta: “Šī Dubaijas šokolādes tiramisu recepte ir variācija par populāro Dubaijas šokolādes batoniņu. Gaisīga mascarpone krēma kārta tiek veidota kopā ar dāmu pirkstiņiem, kataifi un pistāciju krēmu.”
Turklāt varat uzzināt arī, kā pagatavot tradicionālo skotu īsmaizi, kas mutē kūst, izmantojot tikai trīs vienkāršas sastāvdaļas. Zemāk uzzināsiet, kā pagatavot tiramisu.
Kā pagatavot tiramisu ar Dubaijas šokolādes akcentu
Sastāvdaļas
Krēmam:
8 gab. maskarpone siera
1/2 tases saldā krējuma
3 olu dzeltenumi
1/3 tases cukura
1/4 tējkarotes sāls
Kataifi-pistāciju maisījumam:
4 kataifi
2 ēdamkarotes sviesta
1/2 tases pistāciju krēma
Šķipsniņa sāls
Tiramisu kārtām:
12–14 dāmu pirkstiņu
1/2–3/4 tases kafijas maisījuma
1 tase sagrieztu zemeņu (pēc vēlēšanās)
Dekorēšanai:
1–2 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
Maskarpone krēms:
Bļodā sajauciet maskarpone, saldo krējumu, olu dzeltenumus, cukuru un sāli. Putot līdz masa kļūst gluda, viegla un gaisīga — perfekta kārtošanai.
Kataifi maisījums:
Sagrieziet kataifi mazākos gabaliņos. Pannā uz vidējas uguns izkausējiet sviestu, pievienojiet kataifi un viegli apgrauzdējiet, bieži maisot, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pēc tam pārberiet bļodā un samaisiet ar pistāciju krēmu un šķipsniņu sāls, līdz iegūts viendabīgs maisījums.
Tiramisu kārtošana:
Īsi iemērciet dāmu pirkstiņus kafijas maisījumā — tiem jāuzsūc šķidrums, bet nedrīkst kļūt pārāk mīksti. Kārtojiet tos trauka apakšā un vienmērīgi pārklājiet ar pusi maskarpone krēmu.
Virsū lieciet sagrieztās zemenes (ja izmantojat), pēc tam — kataifi-pistāciju masu. Atkārtojiet kārtas pēc vajadzības, saglabājot līdzsvaru starp tekstūrām un garšām.
Pabeigšana:
Noslēdziet ar atlikušo maskarpone kārtu, vienmērīgi izlīdzinot virsmu. Noslēgumā pārkaisiet kakao pulveri, piešķirot bagātīgu, šokolādīgu akcentu.