Es padaru auzu putru garšīgāku un krēmīgāku, pievienojot 1 sastāvdaļu — nevis ūdeni

Auzu putra ir garšīgs ziemas ēdiens, un ir kāda sastāvdaļa, ko vajadzētu izmantot, ja vēlaties panākt pēc iespējas krēmīgāku garšu.

Kad temperatūra pazeminās un ielas kļūst slidenas, silta putras bļoda no rīta vienmēr ir laba doma. Pareizi pagatavotai auzu putrai jābūt krēmīgai un zīdaini gludai.

LASI VĒL:

Es katru rītu, aukstajos mēnešos, gatavoju auzu putru, un, būdama skote, es domāju, ka saprotu šo ēdienu diezgan labi. Lai gan skotu tradicionālisti uzstāj, ka putra jāgatavo tikai no auzām, ūdens un sāls, man šī metode šķiet pārāk bezgaršīga. Manā skatījumā krēmīgākās auzu putras atslēga ir izmantot tikai pienu un putru gatavot uz lēnas uguns. Runājot par proporcijām, iespējamo variantu ir daudz.

Pēc dažādām pārbaudēm es pati apstājos pie proporcijas viens pret divi — auzas pret šķidrumu. Vajadzības gadījumā beigās vienmēr var pievienot vairāk piena, lai iegūtu vēlamo biezumu.

Daži padomi auzu putras pagatavošanai:
pirmkārt, ja iespējams, izmantojiet pilnpienu — tas piešķir papildu krēmīgumu.
Otrkārt, mēriet gan auzas, gan pienu ar mērbļodiņām. Tas procesu padara neticami vienkāršu, īpaši rīta steigā, un nav jāmokās ar svaru vai lieku trauku mazgāšanu.

Sastāvdaļas:
– 1 glāze auzu pārslu
– 2 glāzes pilnpiena

Pagatavošana:

Ielieciet auzas un pienu vidēja izmēra katliņā un samaisiet.

Liekiet katliņu uz zemas uguns. Lēnām sildiet, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg apakšā.

Ļaujiet putrai lēnām vārīties apmēram 8–10 minūtes, turpinot maisīt, līdz tā sabiezē. Ja piens sāk burbuļot, samaziniet siltumu.

Ja putra kļūst biezāka, nekā vēlaties, pievienojiet nedaudz papildu piena un samaisiet līdz vēlamajai konsistencei.

Nogaršojiet un, ja vēlaties, pievienojiet šķipsniņu sāls vai cukura.

Pasniedziet siltu ar savām iecienītākajām piedevām. Man garšo putra ar medu un augļiem vai vienkārši ar brūno cukuru, bet jūs to varat pasniegt ar ievārījumu, šokolādes krēmu, zemesriekstu sviestu, riekstiem vai bez papildinājumiem.