Tunča pildījums ir vēl gardāks, ja majonēzes vietā izmanto kādu parastu virtuves sastāvdaļu

Tunča pildījums ir iecienītas pusdienas, bet nav nekā sliktāka kā atklāt, ka tas kļuvis taukains. Par laimi, ir kāda vēl labāka sastāvdaļa, ko varat izmantot.

Tunča pildījums daudziem ir iemīļots ēdiens — to pievieno gan sviestmaizēm, gan salātiem. Tomēr dažkārt tas var iegūt ļoti taukainu un eļļainu garšu.

LASI VĒL:

Parasti tuncim pievieno majonēzi, lai piešķirtu krēmīgumu, taču tas ievērojami palielina pildījuma tauku daudzumu. Tas var padarīt to smagnēju un reizēm pat gļotainu. Šāda tekstūra var sabojāt apetīti, taču kāda pavāre piedāvā ļoti vienkāršu aizstājēju, kas uzlabo garšu.

Eksperte iesaka vienkāršu veidu, kā iegūt krēmīgu tunka pildījumu bez majonēzes. Viņa skaidroja: “Ja jums patīk krēmīgi tunča salāti, bet nevēlaties pievienot daudz majonēzes, es jūs saprotu.

“Lielākajā daļā tunča salātu recepšu tiek ieteiktas no vienas līdz četrām ēdamkarotēm majonēzes uz porciju. Tas nozīmē no 180 līdz 360 kalorijām tikai no majonēzes vien.''

Jogurts patiesībā ir ļoti vienkārša sastāvdaļa, kas var uzlabot daudzas sviestmaizes un salātus. Tam ir svaigāka garša nekā majonēzei. Tā kā jogurts jau ir biezs un krēmīgs, tas var piešķirt pildījumam līdzīgu tekstūru — un jūsu ēdiens neiegūs majonēzei raksturīgos taukus un piedevas.

Majonēze karstā laikā var sabojāt tunča pildījumu vien divu stundu laikā, jo tajā esošie tauki ātri bojā sastāvdaļas, padarot to nepiemērotu piknikiem vai griliem. Savukārt jogurts ir viegls un tuncim piešķir nedaudz skābenu garšu. Tas labi sader ar citronu sulu vai redīsiem.

Padariet tunča pildījumu vēl gardāku
Sastāvdaļas:
– 1 konservu tunča (140 g)
– 120 ml liesa, parasta jogurta
– 3 ēdamkarotes sasmalcinātu redīsu
– 3 ēdamkarotes sīki sakapātu sarkano sīpolu
– 2 ēdamkarotes kaperu (viena vesela, viena sakapāta)
– 2 tējkarotes sinepju
– 1 citrons (viena puse sulai, otra — šķēlītēm)
– Sāls (pēc garšas)

Atveriet tunča kārbu un noteciniet šķidrumu. Ielieciet tunčus bļodā un ar dakšiņu saspaidiet līdz viendabīgai konsistencei. Pievienojiet jogurtu, redīsus, sīpolus, kaperus, sinepes un nedaudz sāls. Izspiediet citronu un pievienojiet vienu tējkaroti citrona sulas. Ja vēlaties krēmīgāku pildījumu, pievienojiet vēl jogurtu. Garšas līdzsvaram var pievienot arī vairāk citrona sulas vai sāls. Samaisiet visu kopā, un tunča pildījums ir gatavs — to var sajaukt salātos vai smērēt uz maizes.