Pavārs dalās ar savu cepto kartupeļu recepti, kurai nepieciešamas tikai 3 sastāvdaļas

Televīzijas šefpavārs ir atklājis savu labāko cepto kartupeļu recepti, kuru iespējams pagatavot, sekojot vien sešiem vienkāršiem soļiem.

Šefpavārs ir atklājis savus “labākos” ceptos kartupeļus, kurus var pagatavot tikai ar trim sastāvdaļām — padarot tos par ideālu piedevu svētdienas maltītei.

LASI VĒL:

Un, tuvojoties Ziemassvētkiem, šo recepti vari izmēģināt arī svētku galdam. Šefpavārs saka, ka viņa metode ir “nepārprotama” un garantē kraukšķīgus kartupeļus katru reizi. Sagatavošanai vajag mazāk nekā 30 minūtes, un cepšana aizņem no 30 minūtēm līdz stundai.

Recepte paredzēta sešiem līdz astoņiem cilvēkiem, bet to var viegli pielāgot. Eksperts norāda trīs galvenās sastāvdaļas:

10 lieli kartupeļi,

50 g cūku tauku, gaļas tauku vai augu eļļas,

divas šķipsnas sāls.

Gatavošana

Nomizo un sagriez kartupeļus lielos gabalos.

Uzkarsē krāsni līdz 200°C/180°C ar ventilatoru/Gas 6. Kamēr tā sasilst, vari sākt vārīt kartupeļus.

Kartupeļus vāri lielā katlā ar verdošu ūdeni 4–5 minūtes, līdz tie sāk mīkstināties ārpusē.

Pannā, kuru drīkst likt uz plīts, uzkarsē cūku taukus, gaļas taukus vai eļļu uz lielas uguns. Pēc tam apcep kartupeļus no visām pusēm, līdz tie viegli brūnē.

Apkaisi ar divām šķipsnām sāls un liec kartupeļus cepeškrāsnī uz 30 minūtēm vai līdz tie sāk zeltot.

Apmaini kartupeļus otrādi un liec atpakaļ krāsnī uz vēl 20–30 minūtēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.

Papildu padomi

Lai iegūtu vēl bagātīgāku garšu, kartupeļiem var pievienot veselas ķiploka daiviņas. Tāpat pannā pirms cepšanas var ielikt timjāna vai rozmarīna zariņus.