Eksperts saka, ka jums tagad jāveic viena lieta, lai Ziemassvētku vakariņu ceptie kartupeļi izdotos gardi

Pavārs ir dalījies ar savu metodi, kā pagatavot perfekti kraukšķīgus ceptos kartupeļus Ziemassvētku vakariņām — un galvenais, ka tos var sagatavot laicīgi, lai pašā svētku dienā būtu mazāk darba.

Slavenais šefpavārs atklājis savu nepārspējamo veidu, kā iegūt ideāli apceptus kartupeļus, kuri būs gatavi likšanai cepeškrāsnī jau Ziemassvētku rītā.

LASI VĒL:

Daudzām ģimenēm Ziemassvētku maltīte ir viens no gaidītākajiem gada notikumiem, un no tās tiek sagaidīts perfekts rezultāts. Tomēr neviens nevēlas pavadīt visu dienu virtuvē. Lai atvieglotu gatavošanu, pavārs piedāvā tehniku, kas ļauj visu sagatavot iepriekš, samazinot stresu svētku dienā.

Kā pagatavot kartupeļus iepriekš

Intervijā viņš skaidro, ka, sagatavojot kartupeļus tagad, Ziemassvētku rītā atliek tos vien ielikt krāsnī. Viņš soli pa solim izstāsta, kā panākt to perfektu kraukšķīgumu.

Viņš sāk ar būtisku piezīmi: “Nevajag, lai kartupeļi tiktu saspiesti katlā — tiem jābūt brīviem, lai cietes slānis varētu nomazgāties.”

Tālāk jāpieliek:

daudz ūdens,

šķipsniņa sāls,

un kartupeļi jāuzvāra, līdz tie sāk vārīties burbuļos. Jāvāra 3–4 minūtes, tad jānolej un jākrata sietā, lai kartupeļu malas kļūtu raupjas.

Parasti šajā brīdī kartupeļus liktu cepampannā ar cūku taukiem, gaļas taukiem vai pīļu taukiem. Taču pavārs iesaka pavisam ko citu — sagatavotos kartupeļus sasaldēt līdz Ziemassvētkiem.

Kā pabeigt pagatavošanu Ziemassvētkos

Kad tie vajadzīgi, pietiek ar:

izlikšanu uz pannas,

cepšanu 1 stundu krāsnī 200°C temperatūrā.

Viņš iesaka kartupeļus likt krāsnī tajā brīdī, kad izņem gaļu — jo gaļai krāsns ir pārāk karsta. Turklāt vienā cepeškrāsnī parasti nepietiek vietas gan tītaram, gan visiem piedevu ēdieniem. Eksperts skaidro, ka lielgabala izmēra gaļa rada tvaikus, kas traucē kartupeļiem kļūt kraukšķīgiem. Tāpēc gaļa ir jāizcep pirms kartupeļiem.

“Ļaujiet gaļai atpūsties stundu — tāpat tā ir jādara,” viņš uzsver. “Nelieciet kartupeļus krāsnī vienlaikus ar gaļu.” Pretējā gadījumā viss gatavosies ilgāk, un kartupeļi nekļūs kraukšķīgi tvaiku dēļ.