Banāni nekļūs melni vai mīksti 26 dienas, ja tos uzglabās vienā neparastā vietā

Pārtikas eksperte ir dalījusies ar unikālu metodi, kā saglabāt sagrieztus banānus līdz pat 26 dienām tā, lai tie nekļūtu mīksti vai brūni.

Padomi par pareizu pārtikas uzglabāšanu ir būtiski, lai augļi, dārzeņi un citi produkti saglabātos svaigi pēc iespējas ilgāk. Banāni īpaši ātri pārgatavojas — tie var kļūt mīksti un brūni burtiski vienas nakts laikā.

LASI VĒL:

Ja tavi banāni bojājas vēl pirms divu nedēļu sasniegšanas, iespējams, tie tiek glabāti nepareizi. Taču nevajag izmisumā — pārtikas uzglabāšanas speciāliste ir atklājusi lielisku triku, kā novērst banānu brūnēšanu un pat melnēšanu līdz pat 26 dienām.

Lielākā daļa metožu iesaka aptīt kātiņu ar pārtikas plēvi, foliju vai mitru papīra dvieli, taču šī metode ir pavisam citāda.

Kā saglabāt banānus svaigus

Eksperte, kura regulāri dalās ar padomiem par augļu un dārzeņu iegādi, tīrīšanu un uzglabāšanu, šogad atklāja savu burkas metodi, kas būtiski pagarina banānu svaigumu. Šajā metodē eksperte sagriež banānus gabaliņos, atstājot mizu, liek tos stikla masona tipa burkā un ievieto ledusskapī.

Pēc 26 dienām viņa parādīja rezultātu — banānu gabali izskatījās svaigi, bet miza joprojām bija dzeltena, bez jebkādas brūnēšanas. Eksperte skaidroja: "Šie ir banāni, kurus es nopirku 13. martā, sagriezu trešdaļās un ieliku burkā — tiem ir 26 dienas."

Viņa piebilda, kāds bija eksperiments: "Mans mērķis bija panākt, lai sagriezts banāns saglabājas 12 stundas. Tagad pagājušas jau 26 dienas." Ja negribas banānus griezt. Tad banānus ieteicams glabāt vēsā un no gaismas pasargātā vietā.

Ideālā uzglabāšanas temperatūra ir ap 12°C — siltumā tie nogatavojas ievērojami ātrāk. Vislabāk glabāt tumšā vietā, prom no tiešiem saules stariem, tāpēc silta virtuve nav piemērotākā vieta.

Kā saglabāt nomizotus banānus

Kad banāns sagriezts un pakļauts gaisam, tas ātri kļūst brūns. Lai to novērstu:pārslaki banānus ar citronsulu vai ananāsu sulu. Šis triks īpaši labi darbojas augļu salātos.