Nūdeles ir populārs un lēts ēdiens, taču kāds ēdiena entuziasts ir dalījies ar neparastu metodi, kā panākt, lai tās kļūtu īpaši krēmīgas un lipīgas.
Kāds ēdienu fans ir atklājis savdabīgu veidu, kā pārvērst ātri pagatavojamās nūdeles daudz greznākā, „lipīgā” ēdienā – un tas tiek panākts bez vārīšanas uz plīts. Nūdeles ir lētas un iecienītas, jo tajās ir daudz garšas un tām nav nepieciešamas sarežģītas gatavošanas metodes.
LASI VĒL:
Tiem, kas vēlas savas nūdeles pacelt nākamajā līmenī, kāds tētis ir dalījies ar savu iecienīto metodi. Tā ietver nūdeļu paciņu, kuras tradicionāli vāra verdošā ūdenī uz plīts. Šis īpaši asais korejiešu veids ir ļoti iecienīts, jo tam ir spēcīgs asums un biezas, košļājamas nūdeles. Atšķirībā no tradicionālā, zupainās zupiņas, šīs nūdeles parasti gatavo tā: tās izvāra, notecina lielāko daļu ūdens un tad sajauc ar aso mērci. Pieejamas dažādas garšas – siers, karbonāra un kimči.
Taču tētis izvēlas citu gatavošanas metodi – nūdeles viņš cep krāsnī, nevis vāra uz plīts. Tētis saka: “Es tev vēlreiz saku – pārstāj vārīt savas nūdeles. Vakar bija kraukšķīgas, bet tagad tās ir lipīgas – lūk, kā nūdeļu ēdienu pārvērst restorāna līmeņa sacepumā.”
Viņš sāk ar sasmalcinātu bekonu, ko apcep vokpannā līdz tas “čurkst”. Tad pievieno lociņus un ķiplokus un visu samaisa. Pēc tam viņš pievieno sarkano mērci no paciņas – “katru pilīti” – kopā ar karbonāras pulveri. Visu samaisa un pievieno nedaudz ūdens, lai mērci “nomierinātu”.
Tālāk viņš pielej 1/4 krūzes saldā krējuma un nedaudz sarīvēta parmezāna. Tētis turpina: “Un te ir pavērsiens – šoreiz mēs nūdeles nelaužam, liekam iekšā veselas.”
Viņš ātri apmaisa un saka: “Es zinu, ko tu domā, tāpēc pievienošu vēl mazliet [siera], tad pārklāju un cepu cepeškrāsnī 365°F (apm. 185°C). Pēc 10 minūtēm – mazliet ilgāk nekā parasti – tu jau zini, kas sekos: vēl siers.”
Viņš pārkaisa vēl rīvētu sieru, kraukšķīgus bekona gabaliņus un “pāris saujas sakapātu lociņu”, sakot, ka tieši tas padara ēdienu “neaizmirstamu”. Tētis noslēgumā saka: “Paskaties uz to – krēmīgs, ass, lipīgs perfekti – pavisam citādi nekā vakardienas kraukšķīgais variants. Šis vienkārši trāpa stiprāk.”