Šefpavāre dalās ar daudzām savām iecienītākajām receptēm, tostarp šo ābolu–mandeļu kūku.
Pavāre atklāj savas mīļākās receptes – gan klasiskās, gan pavisam jaunas. No viņas slavenās biskvītkūkas līdz saldējamiem makaroniem ar sieru – ikviens atradīs kaut ko sev. Pavāre dalījās ar savu vienkāršo ābolu un mandeļu kūkas recepti.
LASI VĒL:
Receptes piezīmēs norādīts: “Mitra deserta kūka, bagātīgi pildīta ar āboliem un nedaudz mandeļu aromāta. Vislabāk pasniegt siltu ar mērci vai vaniļas krēmu.” Šai receptei nepieciešama 20 cm kūkas forma un apmēram divas stundas brīva laika.
Sastāvdaļas
225 g paškrāvējošo miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
225 g cukura
2 lielas brīvās turēšanas olas
1 tējkarote mandeļu ekstrakta
150 g izkausēta un atdzesēta nesālīta sviesta
350 g cepamo ābolu, nomizotu, izņemti serdeni un sagriezti šķēlēs
25 g plēstās mandeles
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C / 140°C ventilatora režīmā.
Ieeļļo un izklāj ar cepamo papīru 20 cm dziļas, ar noņemamu pamatni aprīkotas kūkas formas apakšu.
Lielā bļodā ieber miltus, cepamo pulveri un cukuru.
Iemaisi olas, mandeļu ekstraktu un sviestu.
Ar elektrisko mikseri sakuļ līdz gludai masai.
(Izkausēts sviests kūkās nav bieži sastopams, bet tas palīdz saglabāt kūku īpaši mitru.)
Pusi mīklas samazgā sagatavotās formas apakšā.
Uz tās kārto ābolu šķēles skaistā, vienmērīgā rakstā, atstājot brīvas malas.
Nedaudz pārklāj un sakārto šķēles arī centrā nelielā kaudzītē.
Atlikušo mīklu pārlej pāri āboliem un izlīdzina virsmu.
Pārkaisi ar plēstajām mandelēm un cep apmēram 1,5 stundas, līdz kūka kļūst gaiši zeltaina un atkāpjas no formas malām.
(Vidū var veidoties neliels iedziļinājums – tas atkarīgs no izmantotajiem āboliem.)
Izņem no krāsns un atbrīvo kūku no formas sānu daļas.
Atstāj atdzist formā ~15 minūtes.
Izņem kūku no formas un pārliec uz servēšanas šķīvja.
Pasniedz siltu, kopā ar putukrējumu.