Ja jūsu zupa sanāk pārāk šķidra, franču šefpavārs ir atklājis vienkāršu sastāvdaļu, ko viņš labprāt izmanto.
Nav šaubu – šis ir zupu laiks. Neatkarīgi no tā, vai jums garšo klasiskā kartupeļu un puravu zupa, krēmīga vistas nūdeļu zupa, nekas nav tik patīkams kā liels katls ar burbuļojošu zupu aukstā laikā. Tomēr pat tad, ja zupa neizdodas tāda, kā cerēts, tā parasti joprojām ir garšīga vai viegli saveidojama ar dažiem gudriem trikiem.
LASI VĒL:
Vecmāmiņas svētku klasika – sātīgi cūkgaļas rullīši ar siera pildījumu un krēmīgu ķiploku mērci
- Horoskops 27. novembrim: Svariem - pēkšņi labumi, Vērsim - šķēršļi uz panākumiem
Ja jūsu zupa iznāk pārāk šķidra vai vēlaties to padarīt sātīgāku, franču šefpavārs ir atklājis vienkāršu sastāvdaļu, ko izmanto – ātrās kartupeļu biezputras pārslas.
Pavārs paskaidroja: “Es izmantoju ātro kartupeļu biezputru – tās ir kartupeļu pārslas, ko pievieno tieši zupai. Tās piešķir biezumu un bagātību – tieši to, ko vēlaties. Tas ir lieliski.”
Galu galā ātro kartupeļu biezputru vienkāršākajā veidā veido tikai dehidrēti kartupeļi, tāpēc tas ir līdzīgi, kā izmantot kartupeļu cieti vai kukurūzas cieti, tikai bez bažām par kunkuļiem.
Protams, ir arī citas metodes, piemēram, kukurūzas cietes maisījums ar ūdeni vai izmantot eļļas un miltu apstrādājums, taču tās prasa papildu soļus, kamēr kartupeļu pārslas sabiezina zupu gandrīz bez piepūles un bez papildu garšas.
Cik daudz sabiezināt zupu vai sautējumu, ir gaumes jautājums. Gatavošanas beigās vienkārši pievienojiet pāris ēdamkarotes ātro kartupeļu biezputras pārslu, labi iemaisiet un ļaujiet pavārīties vēl piecas minūtes. Nogaršojiet, un, ja vēlaties biežāku konsistenci, pievienojiet vēl vienu ēdamkaroti. Dabiski – ne visas zupas ir paredzētas sabiezināšanai. Savukārt citām zupām noteikti jāsaglabā viegla, buljonīga tekstūra.