Ieteikumi, lai nopirktās vīnogas nebojātos tik ātri

Bieži gadās, ka iegādātās vīnogas dažu dienu laikā sāk pūt, liekot mums izmest veselus ķekarus. Lai tās ilgāk saglabātu svaigumu, jāizvairās no vienas izplatītas kļūdas.

Pēc vīnogu iegādes tās jāuzglabā ledusskapī — tā ir pareizi. Tomēr ir viena lieta, kas ietekmēs to glabāšanas laiku.

Kā saglabāt vīnogas svaigas?

Lielākā kļūda, ko cilvēki pieļauj pēc vīnogu iegādes, ir to mazgāšana. Jā, tās ir jāmazgā, lai atbrīvotos no putekļiem un baktērijām, taču tas jādara tikai pirms ēšanas. Vīnogu mazgāšana un atstāšana uz šķīvja ievērojami paātrinās to bojāšanos.

Lasi vēl: Dabīgs mēslojums, kas paātrinās naudas koka augšanu: augs var pat ziedēt

Kad mitrums nonāk saskarē ar mizu, tas rada ideālu vidi pelējuma augšanai un paātrina puves procesu.

Ogām ir dabīgs vaska pārklājums — neredzams aizsargslānis, kas tās pasargā no bojājumiem un bojāšanās. Vīnogu mazgāšana ar ūdeni izraisa to, ka tās ātrāk zaudē svaigumu. Miziņa tiek bojāta, un mīkstums bojājas.

Lai vīnogas saglabātu sulīgumu un garšu, uzglabājiet tās nemazgātas hermētiskā traukā ledusskapī. Mazgājiet tās tikai tieši pirms ēšanas.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām veiksme nesīs jaunas iespējas 2025. gada decembrī

Lai citroni ilgi saglabātu svaigumu un nepūstu, uzglabājiet tos ledusskapī hermētiskā traukā. Ilgākai uzglabāšanai citronus var sasaldēt, kas tos saglabās svaigus līdz pat sešiem mēnešiem.