Desiņas kļūs apaļākas un sulīgākas, ja pirms gatavošanas veiksi vienkāršu 10 minūšu sagatavošanas soli

Nav labāku brokastu par desiņām, ja kārojas kaut kas sātīgs, un ir ātrs paņēmiens, kā panākt, lai tās, gatavojot, vienmēr sanāktu pēc iespējas sulīgākas un stingrākas.

 

Desiņas ir ideālas brokastis, ja vēlies ko sildošu aukstā ziemas rītā, taču tās pareizi pagatavot var būt grūtāk, nekā šķiet. Varētu likties, ka pietiek tās iemest pannā vai cepeškrāsnī, bet desās ir daudz mitruma, un tas var likt tām gatavošanas laikā sprāgt.

LASI VĒL:

Lielākā daļa cilvēku kļūdās, gatavojot desas uz augstas temperatūras — tas izraisa tvaika uzkrāšanos iekšpusē, kā dēļ āda plīst. Līdz ar to iztek visas sulas un garša, un paliek slapjas, ne pārāk apetītlīgas desiņas. Taču eksperti ir atklājuši ļoti vienkāršu veidu, kā panākt, lai desas, gatavojot, saglabātu sulīgumu un stingrumu — tās tikai dažas minūtes jāpavāra.

Kāds eksperts sacīja: “Daži cilvēki pirms tālākas gatavošanas desas viegli novāra, jo tā tās saglabājas daudz sulīgākas.” Var šķist neparasti, bet desu nevīršana (viegla pavārīšana) palīdz tām gatavoties saudzīgi, lai gan āda, gan iekšpuse pagatavotos vienmērīgi.

Vispirms novārot, desiņu āda kļūst stingrāka, tāpēc tā vairs neplīst gatavošanas laikā, un tas arī samazina iespēju tām piedegt. Rezultātā desas būs kraukšķīgas, bet daudz garšīgākas, jo to sulas un tauki neiztek ārā.

Daudzi ūdenim pievieno arī garšvielas, piemēram, vistas buljona kubiņu, kas ievērojami uzlabo garšu un padara desas daudz aromātiskākas.

Kā pavārīt desas, lai tās būtu garšīgākas

Ieliec desiņas katliņā un pārlej ar aukstu ūdeni — tam pilnībā jāsedz desas.

Ja vēlies, vari pievienot aromātus: lauru lapas, ķiploka daiviņas, piparu graudus.

Uzkarsē katliņu uz zemas uguns. Ūdenim jābūt viegli tvaikojošam ar maziem burbulīšiem, bet nevajadzētu vārīties.

Vāri 5–10 minūtes, līdz desiņas kļūst stingras un gandrīz gatavas. Biezākām desām, piemēram, bratvurstiem, būs nepieciešams ilgāks laiks nekā parastajām veikalā nopērkamajām.

Pēc tam liec tās cepeškrāsnī uz 10 minūtēm vai apcep pannā 3 minūtes, lai āda kļūtu sausa un brūna.

Kad desiņas būs pilnībā pagatavotas, tu iegūsi sacepušās, sultīgās un garšas pilnās brokastu desas, kas būs stingras, sulīgas un izcili gardas.