Kartupeļu salāti būs krēmīgāki un garšīgāki, ja majonēzi aizstāsi ar vienu labāku sastāvdaļu

Kartupeļu salāti mēdz būt diezgan trekni, jo tos parasti gatavo ar majonēzi, taču ir veids, kā padarīt tos daudz garšīgākus, izmantojot produktu, kas, visticamāk, jau ir tavā ledusskapī.

Neatkarīgi no tā, vai meklē idejas svētku galdam vai vienkāršu piedevu vakariņām, kartupeļu salāti ir lielisks, sātīgs ēdiens, kas labi piepilda. Taču, lai gan tie ir “salāti”, tie bieži ir ļoti kalorijām bagāti, jo mērce parasti satur daudz majonēzes.

LASI VĒL:

 

Tas ne tikai padara kartupeļu salātus treknus, bet arī var radīt nepatīkamu, taukainu tekstūru. Pavārs ir atklājis vienkāršu veidu, kā pagatavot vieglākus un daudz garšīgākus kartupeļu salātus — aizstāt majonēzi ar grieķu jogurtu. Viņš sacīja: “Kas šos kartupeļu salātus padara īpašus, ir grieķu jogurta izmantošana majonēzes vietā — tas piešķir krēmīgumu. Es izmantoju zema tauku satura, bet var izmantot arī pilnpiena, beztauku vai pat augu valsts jogurtu, lai pagatavotu vegānu versiju.”

Grieķu jogurts salātos var šķist neparasts, taču tas lieliski līdzsvaro kartupeļu bagātīgo garšu, padarot salātus svaigākus un izteiksmīgākus. Ziemassvētki tuvojas, un neviens nevēlas svētku laikā uzēst liekas kalorijas tikai salātu dēļ — tieši tāpēc grieķu jogurts ir lieliska izvēle, jo tas piešķir krēmīgumu ar daudz mazāk kalorijām.

Grieķu jogurts ne tikai ir garšīgāka izvēle, bet arī palīdz salātiem saglabāt svaigumu daudz ilgāk, kas ir ļoti noderīgi, ja gatavo tos svētku viesībām.

Kā pagatavot daudz labākus kartupeļu salātus

Tev būs nepieciešams:

1 kg vārāmo kartupeļu

2 lielas olas

2 seleriju kāti (plāni sagriezti)

180 g zema tauku satura grieķu jogurta

50 g sarkanā sīpola (sakapāts)

35 g marinētu gurķīšu (sakapāti)

5 g lociņu (sakapāti)

1 ķiploka daiviņa (sarīvēta)

1 ēdamkarote sinepju

2 ēdamkarotes olīveļļas

½ tējkarote etiķa

Sāls un pipari

Pagatavošana:

Nomizo un sagriez kartupeļus nelielos gabaliņos. Ieliec katlā ar sālsūdeni un vāri ~20 minūtes.

Kamēr kartupeļi vārās, uztaisi cieti vārītas olas: ieliec olas katlā, pārlej ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad uzliec vāku, noņem no uguns un atstāj 10 minūtes.

Kad kartupeļi ir mīksti, noskalo tos aukstā ūdenī, nokrati lieko šķidrumu un liec lielā bļodā.

Atsevišķā bļodā sajauc mērci: grieķu jogurtu, sinepes, etiķi, olīveļļu, ķiploku, sāli un piparus. Samaisi, līdz viss viendabīgs.

Pārlej mērci kartupeļiem.

Sagriez olas, sīpolu, seleriju, marinētos gurķīšus un lociņus, pievieno salātiem.

Pieregulē sāli un piparus, visu kārtīgi samaisi.

Tavi daudz garšīgākie, vieglākie un krēmīgākie kartupeļu salāti ir gatavi pasniegšanai!