Maltās gaļas kotletes ir ēdiens, kas bieži parādās uz mūsu galdiem. Daudzi tās ēd gan ikdienā, gan svētku dienās, izbaudot to garšu ar kartupeļiem un salātiem.
Šo ēdienu ir viegli pagatavot, un tas ir lieliski piemērots gan amatieriem, gan tiem, kas tikai sāk savu kulinārijas piedzīvojumu. Tomēr atcerieties, ka maltās gaļas kotletes ir lieliska bāze eksperimentiem – varat pievienot jebkuras sastāvdaļas, piemēram, šķiņķi, sēnes, spinātus vai sieru. Šajā receptē tiks izmantots pēdējais. Lai veicas!
Kas jums būs nepieciešams:
500 g maltās gaļas
2 olas
2 šķēles sakaltušas maizes
Nedaudz ūdens vai piena
Sāls un pipari (vai citas maltas garšvielas)
1 diļļu buntīte
2 mazas ķiploka daiviņas (vai viena liela)
4-5 dzeltenā siera šķēles
Rīvmaize
Eļļa cepšanai
LASI VĒL:
Pankūkas gatavosiet tikai pēc šīs franču šefpavāra receptes - tās ir daudz garšīgākas
Selerija – 3 vienkārši un veselīgi salāti, kurus pagatavot no šī produkta
Maltās gaļas kotlešu sagatavošana
Ja iegādājāties veselu cūkgaļu, tagad to samaliet, izmantojot manuālo vai elektrisko gaļas mašīnu. Lai gan šī iespēja prasa papildu pūles, tā ir ieteicama. Un, ja gaļu pērkat gabalos, var skaidri redzēt gaļas kvalitāti. Protams, varat izmantot jau iegādāto malto gaļu.
Maltajai gaļai pievienojiet divas olas, sakapātas dilles, divas mazas ķiploka daiviņas, kas izspiestas caur spiedi, sāli, piparus un garšvielas, ko vienmēr pievienojat, gatavojot kotletes (piemēram, majorānu vai maltu ķimeni).
Pēc tam iemērciet divus sakaltušas maizes gabaliņus pienā vai ūdenī. Nolejiet šķidrumu un pievienojiet gaļai. Visu sajauciet kopā. Ja gaļa ir pārāk gluda un neturas kopā, pievienojiet vēl nedaudz maizes vai rīvmaizes.
Sagrieziet siera šķēles četrās daļās – viena ceturtdaļa tiks izmantota katras kotletes pildīšanai.
Paņemiet nedaudz maltās gaļas un izveidojiet no tās iegarenu formu. Virsū uzlieciet siera gabaliņu, pēc tam pārklājiet ar nedaudz maltās gaļas, labi aizverot malas. Turpiniet šo procesu, līdz maltā gaļa beidzas.
Uzkarsējiet taukus dziļā pannā. Katru gaļas gabalu vispirms apviļājiet rīvmaizē, pēc tam ievietojiet to karstā eļļā. Cepiet no katras puses apmēram 7 minūtes, līdz kotletes ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
Pasniedziet kotletes siltas ar dārzeņiem, vārītiem kartupeļiem vai frī kartupeļiem. Tās būt arī ļoti gardas atdzisušas uz maizes. Lai labi garšo!