Šī vienkāršā recepte varētu kļūt par jūsu jauno iecienīto ēdienu.
Lasis ir ļoti daudzpusīga zivs – tam var pievienot tik daudz dažādu lietu, lai padarītu to vēl gardāku. Pat parastas virtuves sastāvdaļas, par kurām pat neaizdomātos, var radīt pilnīgi jaunu garšas kombināciju. Viena recepte atklāj, ka pesto pievienošana lasim ir lielisks veids, kā pacelt maltīti jaunā līmenī. Bazilika pesto piešķir lasim lielisku garšu, un tā augstais eļļas saturs palīdz saglabāt zivi sulīgu cepšanas laikā, norāda eksperti.
LASI VĒL:
Zvaigžņu prognoze: Trīs zodiaka zīmes, kas decembrī mirdzēs, saskaņā ar Tamaru Globu
- Kāpēc ķīmiskās vielas neiedarbojas pret Kolorādo kartupeļu vaboli - un tautas metode, kura to praktiski iznīcina
Sagatavošanu var sākt ar veikalā nopirktu pesto – tas ir klasiskas virtuves krājums, kas, iespējams, jau atrodas jūsu pieliekamajā. Ja vēlaties veltīt nedaudz vairāk laika, varat pagatavot pesto paši. Ja to vēlaties izmēģināt, nepieciešams:
Pašgatavotam pesto:
½ tase apgrauzdētu ciedru riekstu (70 g)
2 ķiploka daiviņas, nomizotas
2 tases svaigu bazilika lapu (45 g)
Košera sāls pēc garšas (ap 2–3 g)
¼ tase rīvēta Parmezāna siera (25 g)
½ tase olīveļļas (120 ml)
Lasis:
1 ēdamkarote olīveļļas (15 ml)
4 laša filejas (katra ap 170 g)
1 tējkarote sāls (5 g)
Svaigi malti pipari pēc garšas
1 citrons, sarīvēta miziņa un sagriezts šķēlēs
2 ēdamkarotes apgrauzdētu ciedru riekstu (14 g)
Pagatavošana
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 165 °C ar plauktu vidū.
Sagatavojiet pesto (ja neizmantojat veikalā pirktu). Sablenderējiet ciedru riekstus līdz gludai masai. Pievienojiet ķiplokus un blendējiet, līdz masa kļūst viendabīga. Tad pievienojiet baziliku un šķipsniņu sāls un blendējiet, līdz izveidojas spilgti zaļa pasta. Pesto pārlieciet bļodā un iemaisiet Parmezānu un olīveļļu. Pagaršojiet un pielāgojiet sāli.
Izklājiet cepešpannu ar foliju un viegli ieeļļojiet. Lieciet laša filejas ar ādu uz leju. Apkaisiet ar sāli un pipariem, aplejiet ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. Katrā filejā iemasējiet 1 ēdamkaroti pesto.
Cepiet lasi 10–15 minūtes, līdz tas ir maigi rozā vidū un viegli atdalās ar dakšiņu.
Pasniedzot pievienojiet vēl pesto, apkaisiet ar apgrauzdētiem ciedru riekstiem un citrona miziņu.
Pievienojiet citrona šķēles, ko izspiest pāri ēdienam.