Tomātu zupa būs mazāk skābena, ja gatavošanas laikā pievienosiet 1 sastāvdaļu

Tomāti ir populārs ēdiens, taču cilvēkiem ar skābes atvilni tie var radīt problēmas. Tomēr ir vienkāršs veids, kā samazināt tomātu ēdienu skābumu.

Tomāti ir pamats daudzām mērcēm un zupām, taču cilvēkiem ar jutību pret skābi tie bieži jāizvairās no tiem. Kad iestājas vēsāks laiks, daudzi no mums izvēlas gatavot siltas mājās gatavotas zupas, sautējumus un citus sātīgus ēdienus, kas sasilda un sniedz komfortu.

LASI VĒL:

 

​Tomēr ir metode, kā samazināt tomātu ēdienu skābumu jau gatavošanas laikā, padarot tos daudz vieglāk panesamus cilvēkiem ar skābes atvilni. Saskaņā ar kādu kulinārijas ekspertu padomu, viena vienkārša sastāvdaļa var radīt milzīgu atšķirību tomātu zupās un mērcēs.

Eksperts dalījās, kā viņš savā tomātu zupā pievieno nelielu šķipsniņu dzeramās sodas, kas uzreiz sāk putot un burbuļot katlā. Vēlāk viņš paskaidroja, ka pavisam maz dzeramās sodas spēj būtiski samazināt ēdiena skābumu, padarot to “mazāk ietekmējošu” cilvēkiem ar skābes atvilni.

Viņš teica:“Karote cepamās sodas tomātu zupā vai mērcē samazina skābi — padarot to maigāku cilvēkiem ar skābes atvilni. Vienkārši pārliecinieties, ka labi samaisāt un ļaujat vārīties vēl 20 minūtes. Nepagatavota soda negaršo labi. Šī ir apmēram (5,6 litri) tomātu zupas un 1/4 tējkarotes sodas.”

Eksperts arī norādīja, ka cukura pievienošana tomātu ēdieniem ir populāra metode skābuma mazināšanai, taču pēc viņa teiktā tā nestrādā tik labi — tā vienkārši padara ēdienu saldāku.

Sekotāji pateicās ekspertam par padomu, lai gan daži minēja, ka soda “ievērojami maina garšu”, jo tiek samazināts skābums — tāpēc cilvēkiem ar atvilni tas jāņem vērā.