Ar olu pildīti gaļas mafini – garda uzkoda, kas pārspēj jebkuras kotletes

Reiz strādāju restorānā ASV, kur gatavoja brīnišķīgu maltās gaļas ēdienu ar dažādiem pildījumiem, ceptu cepeškrāsnī. Piedāvāju savu interpretāciju.

Ja patiešām ir apnikušas tradicionālās maltās gaļas kotletes, un turklāt arī negribas stāvēt stundām pie plīts gatavojot un vēl stundu to visu uzkopjot, tad ir vērts izmēģināt šo gaļas mafinu recepti, kas pārsteigs ar savu vienkāršību un lielisko garšu.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Malta gaļa (vistas, tītara, liellopa vai cūkgaļas) - 600 g

Piens - 120 ml

Maizes gabals - 100 g

Garšvielas (sīpolu pulveris, ķiploku pulveris, pipari, paprika, itāļu garšaugi, kaltētas dilles) – pēc savas izvēles

Sojas mērce pēc garšas

Paipalu olas - tik daudz, cik ir formiņu, vai cik daudz mafinu vēlaties pagatavot

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Vispirms novāriet paipalu olas, atdzesējiet un nomizojiet tās.

Maizes gabalu iemērciet siltā pienā. Pievienojiet maltajai gaļai iemērcēto maizi (bet noteikti neizspiediet), garšvielas un sāli, kā arī sojas mērci. Rūpīgi samaisiet, lai masa ir viengabalaina.

Ieziediet formiņas ar sviestu (nav nepieciešams ieziest, ja izmantojat silikona formiņas), piepildiet līdz pusei ar gaļas pildījumu, pēc tam centrā ievietojiet paipalu olu un viegli piespiediet.

Piepildiet virspusi ar gaļas pildījumu. Cepiet apmēram pusstundu 200 grādos pēc Celsija (400 grādi pēc Fārenheita).

Šos sāļos “mafinus” var pasniegt kā pamatēdienu vai karstu uzkodu. Lai labi garšo!