Reiz strādāju restorānā ASV, kur gatavoja brīnišķīgu maltās gaļas ēdienu ar dažādiem pildījumiem, ceptu cepeškrāsnī. Piedāvāju savu interpretāciju.
Ja patiešām ir apnikušas tradicionālās maltās gaļas kotletes, un turklāt arī negribas stāvēt stundām pie plīts gatavojot un vēl stundu to visu uzkopjot, tad ir vērts izmēģināt šo gaļas mafinu recepti, kas pārsteigs ar savu vienkāršību un lielisko garšu.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Malta gaļa (vistas, tītara, liellopa vai cūkgaļas) - 600 g
Piens - 120 ml
Maizes gabals - 100 g
Garšvielas (sīpolu pulveris, ķiploku pulveris, pipari, paprika, itāļu garšaugi, kaltētas dilles) – pēc savas izvēles
Sojas mērce pēc garšas
Paipalu olas - tik daudz, cik ir formiņu, vai cik daudz mafinu vēlaties pagatavot
LASI VĒL:
11 populāras ikdienas lietas, kurām ir derīguma termiņš – bet daudzi par to neaizdomājas
Noderīgi stilistu padomi, kā izvēlēties apavus, lai izskatītos harmoniski un stilīgi
Pagatavošanas gaita
Vispirms novāriet paipalu olas, atdzesējiet un nomizojiet tās.
Maizes gabalu iemērciet siltā pienā. Pievienojiet maltajai gaļai iemērcēto maizi (bet noteikti neizspiediet), garšvielas un sāli, kā arī sojas mērci. Rūpīgi samaisiet, lai masa ir viengabalaina.
Ieziediet formiņas ar sviestu (nav nepieciešams ieziest, ja izmantojat silikona formiņas), piepildiet līdz pusei ar gaļas pildījumu, pēc tam centrā ievietojiet paipalu olu un viegli piespiediet.
Piepildiet virspusi ar gaļas pildījumu. Cepiet apmēram pusstundu 200 grādos pēc Celsija (400 grādi pēc Fārenheita).
Šos sāļos “mafinus” var pasniegt kā pamatēdienu vai karstu uzkodu. Lai labi garšo!