Ir pienācis sildošas ērtās maltītes laiks, un ir ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā pacelt desiņas ar kartupeļu biezeni nākamajā līmenī.
Oficiāli esam pusē ceļā cauri novembrim, un laiks ir kļuvis pavisam ziemīgs. Nav nekā labāka par ienākšanu no aukstuma un gardas, mierinošas vakariņu maltītes pagatavošanu, kas lieliski sasildīs.
LASI VĒL:
Ko teikt vārda "nomierinies" vietā – atslēgas frāzes, kas mazina konfliktu
- Kādu manikīru veiksmei vajadzētu uztaisīt 2025. gada decembrī, pamatojoties uz jūsu zodiaka zīmi
Izvēles ēdienu netrūkst, taču viens no populārākajiem ēdieniem valstī ir desiņas ar biezeni. Sulīgas desiņas ar krēmīgu kartupeļu biezeni un bagātīgu mērci ir izcila kombinācija, tāpēc nav brīnums, ka tik daudzi to mīl. Tomēr, ja vēlies šo maltīti padarīt vēl gardāku, ir kāda lieta, ko vajadzētu izdarīt ar desiņām pirms likšanas cepeškrāsnī — un tas padarīs tās ievērojami garšīgākas.
Pēc ekspertes teiktā, desiņu garšu var pacelt nākamajā līmenī, pagatavojot vienkāršu pikanto medus glazūru no tikai divām sastāvdaļām un pārklājot desiņas pirms cepšanas.
Pikanto medus glazūras desiņas ar biezeni — recepte
Sastāvdaļas
2 liesas desiņas
200 g kartupeļu
5 g medus
75 ml ātrā mērces pulvera
5 g vieglā sviesta
Šļaksts mandeļu piena
Sarkanā sīpola šķēles
Sāls, pipari
Čili pārslas
Pagatavošana
Sajauc medu ar čili pārslām un pārklāj desiņas ar šo maisījumu. Cep cepeškrāsnī 180°C 30–35 minūtes.
Nomizo un sagriez kartupeļus gabaliņos, vāri sālsūdenī ~20 minūtes, līdz tie ir mīksti.
Sagriez sīpolus un karamelizē tos pannā ar bagātīgu sāls daudzumu uz zemas uguns aptuveni tikpat ilgi, cik vārās kartupeļi.
Pievieno pannā mērci un samaisi, līdz viss ir vienmērīgs.
Nolej kartupeļiem ūdeni, pievieno sviestu, mandeļu pienu, sāli un piparus, un saspaidi līdz krēmīgai konsistencei.
Pasniedz kopā ar izceptajām desiņām, pārlejot pār tām sīpolu mērci.