Spageti Boloņas mērce būs pilnīgi “samtainā”, ja pievienosiet vienu negaidītu sastāvdaļu

Zvaigžņots šefpavārs ir atklājis neparastu sastāvdaļu, ko viņš izmanto, lai pagatavotu ideālu spageti.

Spageti boloņa ir iecienīts ēdiens daudzās ģimenēs un bieži vien ir ātro vakariņu pamatrecepte. Šo ēdienu var pagatavot dažādos veidos — daži pievieno kafiju vai šokolādi, citi ievēro tradicionālu recepti. Taču ir vēl kāda neparasta sastāvdaļa, ko iesaka šefpavārs.

LASI VĒL:

Pavārs ir paziņojis, ka piens ir labākais noslēpums, lai pagatavotu bagātīgu un perfektu, samtaini gludu mērci. Viņš šo padomu dalījās sociālajos tīklos jau šogad, un kopš tā laika šo atziņu atkārtojuši arī citi šefpavāri.

Vecākā receptūru izstrādes vadītāja Mimi Morlija skaidro: “Pievienot pienu boloņas  mērcei var šķist mazliet neparasti, taču tas ir viens no tiem knifiem, kas patiešām pārveido mērces garšu.” Daudzi mājsaimnieki mēdz izmantot saldo krējumu, taču šefpavāri iesaka tieši pienu.

Pavārs iesaka:“Krējums pats par sevi nav slikts, taču tas var ‘noslāpēt’ garšas un neļauj tām pilnā mērā attīstīties. Piens mīkstina tomātu skābumu un, vāroties, palīdz padarīt gaļu maigāku.”

Un tas vēl nav viss — citai ekspertei ir vēl divi padomi, kas uzlabos pat vienkāršāko šo gardo mērci. Ja iespējams, nesteigties ar gatavošanu: “Protams, ātra versija der, ja nav daudz laika, bet ļaujot mērcei lēni vārīties apmēram trīs stundas, tā kļūst daudz bagātīgāka un spožāka.”

Viņas pēdējais padoms ir pavisam neparasts: “Ja vēlies padarīt mērci īpaši izcilu, iemaisi tai pusi tējkarotes sojas mērces. Tas izklausās neparasti, bet padara mērci gaļīgāku un bagātīgāku, nepievienojot tai sojas mērces garšu.”