Arābu cepumi 30 minūtēs – ātrs našķis, kas patiks visiem

Kraukšķīgi un maigi cepumi ar riekstu un dateļu pildījumu un pikantu kanēļa piedevu — kas gan varētu būt labāks ar tēju? Šie cepumi noteikti patiks jūsu dārgajiem viesiem, un tos ir neticami viegli pagatavot. Izmēģiniet tos un pārliecinieties paši.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Milti - 3 glāzes

Izkausēts sviests (3/4 glāzes mīklai + 1,5 ēdamkarotes pildījumam) - 200 ml

Apelsīnu sula - 200 ml

Dateles (vislabāk derēs žāvētas bez kauliņiem) - 70 g

Rieksti (lazdu rieksti, zemesrieksti, valrieksti) - 120 g

Cukurs - 3 ēdamkarotes

Malts kanēlis - 0,5 tējkarotes

Pūdercukurs apkaisīšanai

LASI VĒL:

Cepumu pagatavošanas gaita

Vispirms bļodā ieberiet miltus un pievienojiet izkausētu sviestu. Sāciet mīcīt mīklu, lai tā būtu viengabalaina.

Pakāpeniski pievienojiet apelsīnu sulu, kas cepumiem piešķirs unikālu citrusaugļu aromātu. Mīciet, līdz mīkla ir mīksta un vairs nelīp pie rokām.

Pildījumam smalki sakapājiet dateles. Sasmalciniet arī riekstus, dažus gabaliņus var atstāt nedaudz lielāks. Tad pievienojiet dateles, kanēli, sviestu un cukuru. Kārtīgi samaisiet, lai visas sastāvdaļas labi apvienojas.

No sagatavotās mīklas izveidojiet bumbiņas liela valrieksta lielumā, nedaudz saplaciniet tās un centrā ielieciet 1 tējkaroti pildījuma.

Izveidojiet bumbiņas un lieciet tās uz ar cepampapīru izklātas cepšanas paplātes. Cepiet 200 grādos pēc Celsija apmēram 30 minūtes, līdz zeltaini brūnas.

Gatavās cepumus nedaudz atdzesējiet, tad pārkaisiet ar pūdercukuru. Šie cepumi būs īsts baudījums īsteniem gardēžiem. Lai labi garšo!