Steiks būs tik mīksts, ka kusīs mutē, un nekad nepiedegs, ja olīveļļas vietā izmantosi 1 citu produktu

Gatavot gardu steiku ir pavisam vienkārši, ja vien nekad nevāri to olīveļļā un tā vietā izmanto vienu īpašu virtuves produktu, kas nodrošina perfektu apbrūninājumu.

Steiks ir garšīgas, taču dārgas vakariņas, un ir ļoti žēl iztērēt naudu labam gaļas gabalam, ja tas pannā sanāk piededzis un bez garšas. Steika pagatavošana nav sarežģīta, taču viena no biežākajām kļūdām ir nepareizas eļļas izvēle — olīveļļa augstā temperatūrā ļoti ātri sāk sadalīties. Tai ir zems dūmošanas punkts, kas nozīmē, ka tā nevar sakarst pietiekami, lai pareizi apceptu steiku, nesākot degt.

LASI VĒL: 

 

Pēc pāris sekundēm virtuve būs pilna ar dūmiem, bet gaļa — piedegusi, rūgta un negaršīga. Tāpēc gaļas gatavošanas eksperti, veicot daudz eksperimentu, ir noskaidrojuši, ka vislabāko garšu var panākt, gatavojot steiku ar avokado eļļu.

Viņi skaidro:“Avokado eļļa piešķīra vislabāko garoziņu un garšu liellopa steikam. Mēs iesakām izmantot avokado eļļu visām steika pagatavošanas vajadzībām. Vienīgais mīnuss — tā var būt mazliet dārga. Bet garšas dēļ tas ir tā vērts.”​

Avokado eļļai ir ļoti augsts dūmošanas punkts, kas nozīmē, ka tā saglabā stabilitāti augstā temperatūrā un spēj izturēt intensīvo karstumu, kas nepieciešams steika apbrūnināšanai. Lieliski ir tas, ka avokado eļļai ir neitrāla garša, tāpēc tā neietekmē paša steika dabisko garšu. Tā ļauj viegli izveidot zeltaini kraukšķīgu garoziņu.

Kā ideāli apbrūnināt steiku ar avokado eļļu

Izņem steiku no ledusskapja, pārkaisi ar sāli un pipariem un atstāj uz šķīvja aptuveni stundu pirms gatavošanas.
Šī atpūtināšana ļauj gaļai sasniegt istabas temperatūru un palīdz tai vienmērīgāk izcepties.

Uzkarsē pannu uz augstas uguns un pievieno divas ēdamkarotes avokado eļļas.

Kad panna ir ļoti karsta, uzmanīgi liec steiku iekšā un cep 2–3 minūtes no katras puses, atkarībā no tā, cik izcepies steiks tev garšo.

Kad steiks gatavs, noņem to no pannas un ļauj tam atpūsties 5 minūtes.
Gatavošanas laikā sula virzās uz gaļas centru, un, ja to sagriež uzreiz, sula iztecēs un steiks kļūs sauss un negaršīgs.

Izmantojot avokado eļļu, tu iegūsi daudz skaistāku garoziņu, bet pats svarīgākais perfekta steika noslēpums ir pareiza atpūtināšana. Tas garantēs gardu un sulīgu gaļas gabalu ikreiz, kad gatavosi.