Cepeškrāsnī ceptie kartupeļi kļūst kraukšķīgi, izmantojot 1 metodi gaisa fritē

Cilvēki, kuriem ir gaisa fritieris, var padarīt ceptos kartupeļus daudz kraukšķīgākus, izmantojot vienu vienkāršu paņēmienu, kas ir arī ātrāks nekā cepšana cepeškrāsnī.

Eksperti ir atklājuši, ka ceptos kartupeļus var padarīt kraukšķīgākus, izmantojot vienkāršu gaisa fritiera metodi. Metodi slavē daudzi speciālisti, kuri uzskata, ka šis triks ir uzticams un sniedz lieliskus rezultātus. Cepti kartupeļi ir vienkārša maltīte, kas lieliski piesātina un sniedz enerģiju. Atkarībā no tā, ko tiem pievieno, šis šķietami vienkāršais ēdiens var kļūt par garšām bagātu maltīti.

LASI VĒL:

 

Kad vakari kļūst tumšāki un aukstāki, cepti kartupeļi ir ideāls komforta ēdiens pēc garas dienas. Ja mājās ir gaisa fritieris, pagatavošana kļūst vēl vienkāršāka un bieži arī ātrāka.  Gaisa fritiera speciālisti atklāja, ka viens no svarīgākajiem soļiem ir izvēlēties pareizo kartupeļu šķirni. 

Šeit ir pārbaudītie soļi, kā pagatavot ceptos kartupeļus gaisa fritierī:

Nomazgā kartupeļus zem tekoša ūdens un nosusini ar papīra dvieli.

Iemasē kartupeļus ar eļļu un sāli — tas nodrošina kraukšķīgu miziņu.

Uzkarsē gaisa fritieri līdz 200°C. Gatavo kartupeļus 45 minūtes.

Pārgriez kartupeli uz pusēm un pievieno savas iecienītās piedevas.

Receptē minēts, ka cepšanas laiks ir 40–45 minūtes, un kartupelis ir gatavs, ja nazi var viegli iedurt vidū. Tāpat ieteicams kartupeli pēc 20 minūtēm apgriezt otrādi, lai tas izceptos vienmērīgi un būtu kraukšķīgs no visām pusēm. Kartupeļu gatavošanu var paātrināt, iepriekš tos 8–10 minūtes apstrādājot mikroviļņu krāsnī, pirms ievietošanā gaisa fritierī.