Olas būs gardas vien 45 sekundēs, izmantojot šefpavāra vienkāršo mikroviļņu krāsns metodi

Kāda franču šefpavāra metode ļauj pagatavot pošētas olas "ātrāk nekā pagatavojas tostermaize".

Perfektām pošētām olām jābūt ar šķidru dzeltenumu un stingrām, necaurspīdīgām olbaltumvielām — kas virtuvē ne vienmēr ir viegli panākams. Tradicionāli olas pošē verdošā ūdenī katlā, taču šī metode ne vienmēr ir vienkārša.

LASI VĒL: 

Izrādās, ka mikroviļņu krāsns spēj pagatavot pošētas olas, kas pēc kvalitātes pārsteidzoši līdzinās restorānu gatavotajām. Šefpavārs un bijušais restorāna īpašnieks atklāja savu metodi, kā mikroviļņu krāsnī pošēt olas aptuveni 45 līdz 60 sekundēs. Viņš rakstīja: “Ar šo metodi varu pagatavot divas olas ātrāk, nekā tosterī apcepas maize. 

Eksperts saka: “Tā kā mikroviļņi gatavo kopā ar uzsildīto ūdeni, notiek divpusēja gatavošana. Tāpēc tas ir ļoti ātri.” Šefpavārs uzsver, ka vislabāk darbojas svaigas olas — ja tās ir vecākas, rezultāti būs nevienmērīgi. Tāpat vislabāk izmantot istabas temperatūras olas, tāpēc ideāli, ja var tās no ledusskapja izņemt 30 minūtes iepriekš. Jāņem vērā arī tas, ka mikroviļņu krāsnīm atšķiras jauda, tāpēc gatavošanas laiks var būt īsāks vai garāks.

Eksperts skaidroja: “Tā, kuru izmantoju, bija 1200 W. Varbūt vispirms sāciet ar zemāku jaudu un palieliniet to pakāpeniski. Eksperimentējiet — izslēdziet un pārbaudiet pēc 45 sekundēm, tad turpiniet, lai nepārgatavotu.”
Svarīgi ir nepārgatavot olas. Mūsdienu jaudīgajās mikroviļņu krāsnīs gatavošanas laiks var būt ļoti īss un atšķirties no ierīces uz ierīci.

Ieteicams šo metodi izmēģināt vairākas reizes, lai atrastu savu ideālo gatavošanas laiku. Jāatceras, ka mikroviļņos olu var arī uzsprāgt, ja tā tiek karsēta pārāk ātri vai pārāk ilgi. Uzkrājoties tvaikam un tam netiekot laukā, var notikt sprādziens.

Kā mikroviļņu krāsnī pošēt olas

Ielejiet pusglāzi istabas temperatūras ūdens mikroviļņu krāsnij piemērotā tasē.

Pievienojiet šķipsniņu sāls un uzmanīgi iesitiet vienu olu ūdenī.

Novietojiet tasi mikroviļņu krāsnī un gatavojiet aptuveni 45–60 sekundes.

Izņemiet tasi no mikroviļņu krāsns.

Ar ēdamkaroti uzmanīgi izņemiet olu, lieciet uz papīra dvieļa nosusināt, pēc tam pasniedziet uz šķīvja vai grauzdiņa.