Ķirbju maize – sulīga un ļoti garda

Maize ir pamata produkts daudzu cilvēku ēdienkartē. Ja ir vēlme šo produktu dažādot un padarīt interesantāku, tad ir laiks pagatavot gardu un sulīgu ķirbju maizi.

Es domāju, ka jums patiks šī ķirbju maize, vienkārši pamēģiniet! Tas ir lielisks veids, kā piešķirt īpašu garšu pamatēdieniem gavēņa laikā. Tas ir arī lieliski piemērots kā viena no sastāvdaļām trīskrāsu maizē.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Muskatķirbis - 700 g

Kviešu milti - 600 g

Ātras iedarbības sausais raugs - 10 g

Augu eļļa - 20 ml

Jūras sāls - 1 tējkarote

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Nomizojiet ķirbi, izņemiet sēklas un sagrieziet apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Mums būs nepieciešami 500 g mīkstuma. Izklājiet tās vienā kārtā uz cepšanas paplātes un apslakiet ar eļļu.

Pārklājiet ar foliju un cepiet 190 grādos pēc Celsija, līdz mīksts (apmēram 25 minūtes). Sasmalciniet izcepto ķirbi, pievienojot nedaudz ūdens (līdz 100 ml), ja nepieciešams.

Izsijājiet miltus platā bļodā, pievienojiet sāli un raugu un samaisiet. Izveidojiet iedobi centrā un ielejiet ķirbju biezeni. Esiet uzmanīgi, lai tas nekļūtu pārāk karsts.

Mīciet mīklu, līdz tā ir gluda un vairs nelīp pie rokām. Pārklājiet ar dvieli un ļaujiet tai uzrūgt siltā vietā 40 minūtes. Mīklai vajadzētu vismaz divkāršoties apjomā.

Tagad vēlreiz mīciet mīklu, lai izvadītu visu gaisu, pēc tam izveidojiet no tās klaipu. Ļaujiet tai uzrūgt, pārklātai ar dvieli, 20 minūtes, pēc tam ar asu nazi izveidojiet diagonālas 1-2 cm dziļas iegriezumus.

Lieciet maizi iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (220 grādi pēc Celsija) un cepiet 30-35 minūtes. Atdzesējiet gatavo ķirbju maizi uz restēm un pasniedziet.