Franču šefpavārs iesaka nekad nepievienot vienu izplatītu sastāvdaļu, cepot steiku — tā “noņem īsto garšu”

Tā vietā, lai pievienotu papildu sastāvdaļu, gatavojot steiku, franču šefpavārs iesaka nogaidīt ar vienu no visbiežāk lietotajām sastāvdaļām līdz pat pēdējam solim.

Nekas nevar pārspēt sulīgu, labi pagatavotu steiku. Ja jums ir kvalitatīvs gaļas gabals, nav nepieciešamas sarežģītas gatavošanas tehnikas vai izsmalcinātas mērces — tieši tāpēc tas ir tik iecienīts.

Taču kāpēc steika gatavošana mēdz būt tik sarežģīta? Sākot ar traģiski pelēku garoziņu līdz pārceptam iekšpusē — ir daudz veidu, kā sabojāt rezultātu.

LASI VĒL:

 

Lai pagatavotu “perfekti sulīgu” steiku, kas ir “maigs” un ar “lielisku karamelizētu garšu”, franču šefpavārs iesaka vienu “brīnišķīgu” recepti. Viņš iesaka nepievienot piparus ceptuves sākumā, jo karstā eļļa “sadedzina piparus, noņemot to aromātu”. Viņš saka: “Ir simtiem veidu, kā pagatavot steiku, bet man šī metode vienmēr sniegusi fantastiskus rezultātus.”

Kā pagatavot perfektu steiku

Sastāvdaļas:

liellopa muguras steika

2 ķiploka daiviņas

1 timiāna zars

4 ēdamkarotes avokado eļļas

1 ēdamkarote sviesta

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Izņemiet steiku no ledusskapja un ļaujiet tam sasilt līdz istabas temperatūrai aptuveni 20–25 minūtes.

Pievienojiet 3 ēdamkarotes avokado eļļas ļoti karstā pannā. Uzkarsējiet eļļu un uzmanīgi lieciet steiku pannā tālāk no sevis, lai izvairītos no eļļas šļakatām. Apcepiet aptuveni 1 minūti.

Apgrieziet steiku, pievienojiet atlikušo eļļu un cepiet vēl 1 minūti. Pievienojiet sāli un atkal apgrieziet; cepiet vēl 20 sekundes.

Pievienojiet sāli otrai pusei un pēc 20 sekundēm atkal apgrieziet. Turpiniet apgriezt vēl 2–3 reizes, atkarībā no tā, cik stipri izceptu vēlaties. Pavārs uzsver: “Nekad neduriet, nebakstiet un nespaidiet steiku cepšanas laikā — tas padarīs to sausu.”

Samaziniet siltumu līdz ļoti zemam un pievienojiet sviestu, timiānu un saspiestu ķiploku. Peldiniet steiku sulās un ar karoti aplejiet to no visām pusēm.

Pārbaudiet temperatūru, lai pārliecinātos, ka steiks ir gatavots jūsu gaumei, vai turpiniet apgriezt un aplejiet pēc nepieciešamības.

Kad gatavs, izslēdziet plīti un lieciet steiku uz silta šķīvja atpūsties 5 minūtes.

Pašā beigās pievienojiet svaigi maltus melnos piparus un pasniedziet.