Āboli ir ļoti veselīgs auglis, kas pieejams burtiski ikvienam. Tos var ēst svaigus vai arī izmantot dažādos konditorejas izstrādājumos, lai atdzīvinātu bērnības atmiņas.
Pēdējais var šķist neiespējami, taču ir vērts pamēģināt. Varat mēģināt cept ābolu pīrāgus. Ir daudz ābolu pīrāgu variāciju. Manas vecmāmiņas Olgas recepšu grāmatiņā var atrast divas pavisam vienkāršas un ātri pagatavojamas ābolu pīrāgu receptes, kas pilnīgi noteikti jūs aizvedīs atkal bērnībā.
Vienkārša ābolu šarlote pannā
Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešami 3 āboli, 3 olas, 150 grami cukura, 250 grami miltu, pa 1 tējkarotei vaniļas ekstrakta, cepamā pulvera un augu eļļas.
Nomazgātus ābolus sagrieziet šķēlītēs un sakuliet olas ar cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz masa kļūst bieza un gaisīga. Izsijājiet miltus, sajauciet tos ar cepamo pulveri un pēc tam pievienojiet olām, nepārtraukti maisot. Mīklai jābūt gludai.
Ieeļļojiet pannu ar eļļu, ievietojiet tajā ābolus un pēc tam pārlejiet tiem mīklu. Samaziniet siltumu līdz minimumam un pārklājiet pannu ar vāku. Šarlote būs gatava pusstundas laikā.
LASI VĒL:
Kā izcept gardu keto maizi – recepte, pēc kuras izmēģināšanas pārstāsiet pirkt maizi veikalā
Kāpēc koku saknes izvirzās virszemē - svarīga zīme, kuru nevajadzētu ignorēt
Veselīgs ābolu pīrāgs
Šim nolūkam būs nepieciešami 200 grami biezpiena, 4 olas, puse tējkarotes vaniļas ekstrakta, 1 tējkarote cepamā pulvera, 3 āboli, 3 ēdamkarotes rīsu miltu, sāls un cukura aizvietotājs pēc garšas.
Biezpienu izspiež caur sietu, pēc tam sakuļ olas ar cukura aizvietotāju, sāli un vaniļas ekstraktu. Jāveidojas gaisīgām putām, kas notiks dažu minūšu laikā. Izsijā miltus, sajauc tos ar cepamo pulveri un pievieno olām.
Visu rūpīgi samaisa, pēc tam apvieno ar biezpienu. Cepamtrauku izklāj ar cepampapīru, tad ielej tajā mīklu un izlīdzina. Sagriež ābolus šķēlītēs, izņemot sēklas. Uz mīklas liek ābolus un cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 170 grādiem pēc Celsija 45 minūtes.
Šie ābolu pīrāgi ir gatavi mazāk nekā stundas laikā, taču tie ir neticami garšīgi un aromātiski. Noteikti izmēģiniet un lai labi garšo!