Sulīgākā un garšām bagātākā laša recepte, kurai nav pievienota eļļa un sviests, bet ir izmantota cita sastāvdaļa

„Sulīgu lasi pagatavot neaizņem daudz laika – un tas ir tik garšīgs." Vienkāršs triks, par kuru, iespējams, pat neesi iedomājies, ļaus tev izbaudīt īstu garšas sprādzienu.

Iekļaut zivis savā iknedēļas ēdienkartē ir lieliska ideja. Taču, ja ēd vienkārši ceptu, grilētu vai krāsnī gatavotu lasi, tas var ātri apnikt. Noslēpums, kā pagatavot mutē kūstošu lasi, slēpjas garšvielās. Kāda kulinārijas eksperte ir atklājusi savu iecienītāko recepti „sulīgam” lasim un tā prasa mazāk nekā 20 minūtes. Vēl labāk – nepieciešama tikai viena galvenā sastāvdaļa, lai piešķirtu zivij intensīvu garšu.​ 

Pēc gadiem ilgiem eksperimentiem ar dažādām receptēm kulinārijas eksperte ir atradusi savu “mīļāko veidu, kā pagatavot lasi”, un tas ir “vienkāršs” – Vidusjūras iedvesmota recepte.

LASI VĒL: 

​Viss, kas nepieciešams, ir laša filejas un veikalā nopērkama grieķu mērce, lai iegūtu “vis­sulīgāko un visgaršīgāko” lasi. Viena no šīs receptes labākajām īpašībām – to var pagatavot mazāk nekā 20 minūtēs. 

Pēc tam, kad laša filejas pārklātas ar grieķu mērci, tās jāiemarinē ledusskapī uz piecām minūtēm. Zivis ir daudz delikātākas nekā cita gaļa, tāpēc pārāk ilga marinēšana var padarīt tās mīkstas un trauslas. Eksperte iesaka tieši piecu minūšu marinādi, lai lasis paliktu “maigs un trausls”.

Kā pagatavot lasi bez sviesta vai eļļas

Nepieciešams:

Laša filejas

Sāls un pipari

Citrona sula

Vidēja izmēra panna

Cepampapīrs

Pagatavošana:
Vispirms pannā ieklāj cepampapīra lapu, nogriežot to atbilstoši pannas izmēram. Paturi papīru pannā, lai noņemtu lieko. Kamēr zivs marinējas, viegli ieeļļo cepamo plāti un ieliec to uzsildīt cepeškrāsnī.

Pievienojot ēdamkaroti eļļas cepamajai plātei un ļaujot tai uzkarst cepeškrāsnī piecas minūtes pirms laša ievietošanas, var iegūt “krokainu, kraukšķīgu ādiņu”.

Pēc tam novieto lasi (ar ādu uz leju) uz karstās, eļļotās plātnes un cep 12–13 minūtes. Lai iegūtu īpaši kraukšķīgu garozu, pēdējās trīs minūtes pārslēdz krāsni uz grilēšanas režīmu.