Ekspertes vienkāršā recepte ir pilna garšas – un tajā nav pievienotu piena produktu.
Ziema strauji tuvojas, vakari kļūst arvien tumšāki, un, temperatūrai pazeminoties, nav daudz ēdienu, kas būtu tik sātīgi un sildoši kā garda ziemas zupa.
Lai gan daudziem pietiek ar konservētu zupu no veikala, tās garša ne vienmēr ir īpaši aizraujoša. Tāpēc, ja esi noguris no ierastajām tomātu, vistas vai sēņu zupām, kāpēc gan neizmēģināt šo ķirbju zupas recepti.
LASI VĒL:
Skābētu kāpostu recepte bez sāls un cukura - ar marinētu ābolu garšu
- Tagad nekad vairs nevarēsi “iegrābties”, pērkot ananāsu veikalā – viss, kas jāzina, perfektai izvēlei
Bijušās šova žūrijas locekles recepte ir vienkārša, gatava mazāk nekā stundas laikā un pārsteidzoši garšīga, neskatoties uz to, ka tajā nav ne kripatiņas piena produktu .“Slepenā sastāvdaļa ir cepšana,” viņa stāsta. “Cepot ķirbi kopā ar citām dārzeņiem, garša kļūst daudz spēcīgāka un izteiktāka.”
Sastāvdaļas:
1 butternut ķirbis (nomizots un bez sēklām)
1 liels sīpols
2 vidēja izmēra burkāni
1 sarkanais paprika
4 ēdamkarotes olīveļļas
Sāls un pipari pēc garšas
Svaigs ingvers (nomizots un sagriezts)
1 ēdamkarote šķidra medus
1½ litri dārzeņu vai vistas buljona
Pagatavošana:
Sagriez dārzeņus kubiņos – ķirbi, papriku, sīpolu un burkānus.
Ievieto tos plastmasas maisiņā, pievieno olīveļļu un sakrati, lai visi gabali būtu pārklāti ar eļļu.
Pārber dārzeņus uz cepamās pannas, pievieno sāli un piparus, un cep 180°C temperatūrā (ar ventilatoru) apmēram 45 minūtes.
Kad dārzeņi gandrīz gatavi, pievieno ingveru un medu, kas zupai piešķir saldumu, siltumu un nelielu glazūru.
Cep vēl 5 minūtes, līdz visi dārzeņi ir mīksti un viegli karamelizējušies.
Pārliec tos katlā, pievieno buljonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Ļauj vārīties 10 minūtes, tad sablendē ar rokas blenderi, līdz zupa kļūst viendabīga un krēmīga.
Ja šķiet pārāk bieza, pievieno nedaudz vairāk buljona.
Uzsildi vēlreiz un pasniedz ar kraukšķīgas maizes šķēli.
Rezultāts – bagātīga, aromātiska un sildoša zupa, kas lieliski iederas vēsos rudens un ziemas vakaros.