Ananāsa izvēle veikalā var šķist visai sarežģīts uzdevums, taču patiesībā tas ir daudz vienkāršāk nekā varētu domāt. Noslēpums ir pievērst uzmanību dažām svarīgām īpašībām, kas palīdzēs noteikt jūsu priekšā esošā augļa kvalitāti.
Galvenās ananāsa gatavības pazīmes
Izvēloties ananāsu, pievērsiet uzmanību šādiem aspektiem:
Krāsa. Gatavam ananāsam ir dzeltenbrūna miziņa. Ja miziņa paliek zaļa, tas nav gatavs, savukārt tumši plankumi var liecināt par pārgatavošanu vai bojāšanos, un nereti šādi augļi iekšpusē jau ir sākuši pūt.
Lapas. Ananāsa lapām jābūt košām un svaigām. Ja galotnes viegli savijas un tās var izvilkt bez piepūles, tā ir laba zīme – šāds ananāss ir perfekti nogatavojies.
Stingrība. ananāsa gatavību var noteikt, viegli uzspiežot uz tā. Nogatavojies ananāss atgūs savu sākotnējo formu iespieduma vietā, savukārt nenogatavojies būs ļoti ciets, bet pārgatavojies atstās iespiedumu.
Papildu padomi ananāsa izvēlei
Neaizmirstiet citus svarīgus faktorus:
Svars. Nogatavojies ananāss sver aptuveni 1,3 līdz 1,7 kg. Vieglāks ananāss, visticamāk, būs ciets un sauss ēšanai.
LASI VĒL:
Skaņa. Kad pieklauvējat ananāsam, ieklausieties skaņā. Tai jābūt blāvai. Zvanoša skaņa var liecināt, ka auglis ir pārgatavojies.
Smarža. Nogatavojies ananāss izdala saldu aromātu. Ja nav smaržas, tas joprojām ir nenogatavojies.
Svaiga ananāsa uzglabāšana
Tagad, kad esat izvēlējies perfekto ananāsu, ir svarīgi zināt, kā par to rūpēties. Iesakām ietīt augļus papīra iepakojumā un uzglabāt ledusskapī, bet ne ilgāk kā nedēļu. Tropu augļiem nepatīk aukstums un tie var sabojāties ātrāk, nekā jūs domājat.
Ja plānojat uzglabāt ananāsu ilgāku laiku, saldēts ananāss ir lieliska iespēja. Tas saglabās savu garšu vairākus mēnešus, ļaujot to baudīt visu gadu.