6 veidi, kā saimnieces pagatavo gardus kartupeļus pat, ja slinkums tos taisīt

Kartupeļi - īsts virtuves brīnums. Tas nesūdzas, klusu glabājas vēsā stūrī nedēļām, un tad pārvēršas par rīta maltīti, dienas ēdienu, vakara baudījumu vai nelielu uzkodu. Un pats nozīmīgākais - to iespējams pagatavot daudzējādi, pat tad, kad trūkst gan spēka, gan vēlmes rosīties ap plīti.

Tāpēc šeit ir 6 varianti, kā uztaisīt gardu kartupeli, bez restorānu sarežģījumiem un bez ilgstošas trauku mazgāšanas pēc tam.

1. Vārīti kartupeļi mizā ar sviestu un garšvielām - kā bērnībā

Vajadzīgs:

Kartupeļi (mazi vai vidēji)

Sāls

Sviests vai eļļa

Kā darīt:

Vienkārši izvāri kartupeļus kopā ar mizu. Kamēr tie ir karsti - saspaidi ar dakšiņu, ieliec sviestu un nelielu sāls devu.

Triks:

Pievieno nedaudz dillīšu vai ķiplociņu - garša uzreiz kļūst bagātīgāka.

Kāpēc labi:

Maz darba, bet garša - kā laukos pie omes.

2. Apcepti kartupeļi ar sīpoliem - klasika, kas neapnīk

Vajadzīgs:

Kartupeļi

Sīpoli

Eļļa

Sāls, pipari

Kā darīt:

Sagriez kartupeļus gabaliņos vai šķēlītēs, apcep pannā. Dažas minūtes pirms gatavības - pievieno sīpolus, lai tie tikai viegli apbrūninās.

Triks:

Pievieno šķipsniņu kūpinātas paprikas vai pasniedz ar svaigu maizi - un noskaņojums garantēts.

Ieteikums:
Ja negribas pūlēties, izmanto pannu ar nelīpošu virsmu un maisi retāk - ļauj kartupeļiem skaisti apcepties.

3. Cepeškrāsnī gatavotas kartupeļu daiviņas - kā frī, tikai bez eļļas pannas

Vajadzīgs:

Kartupeļi

Olīveļļa

Garšvielas: paprika, sāls, ķiploks

Kā darīt:

Sagriez kartupeļus šķēlēs, apmaisi ar eļļu un garšvielām, izklāj uz plāts un cep 30–40 minūtes 200 °C. Galvenais - neliec tos kopā vienā kaudzē.

Triks:

Pievieno mazliet parmezāna beigās - būs gluži kā restorānā.

Kad der:

Kad gribas frī garšu, bet bez taukiem un liekas ķēpas.

4. Kartupeļu salāti - bez majonēzes, bet ar garšu

Vajadzīgs:

Novārīti kartupeļi

Gurķi (marinēti vai svaigi)

Sīpols

Zaļumi

Mērcei: sinepes, eļļa, etiķis vai citrons

Kā darīt:

Sagriez sastāvdaļas, samaisi, pievieno mērci un ļauj nostāvēties 10–15 minūtes, lai garšas savelkas.

Triks:

Garšo lieliski atdzesēti. Vēl labāk - ar olu vai zaļajiem zirņiem.

Kur lietot:
Piknikos, pusdienās, darba pauzēs vai uz galda blakus šašlikam.

5. Kartupeļu plācenīši pannā - silti, ar kraukšķīgu garoziņu

Vajadzīgs:

Novārīti kartupeļi

Ola

Miltu nedaudz

Sāls

(pēc vēlmes) siers, garšaugi, ķiploks

Kā darīt

Saspaidi kartupeļus, pievieno olu un miltus, izveido plācenīšus un apcep no abām pusēm līdz zeltainam tonim.

Triks

Ja vidū ieliksi nelielu siera gabaliņu - sanāks ar pildījumu, gluži kā pīrādziņš.

Ieteikums

Ēd karstus! Kad atdzisuši - arī labi, bet garša vairs nav tik spilgta.

6. “Īstais plovs” no kartupeļiem - bez gaļas, bet ar aromātu

Vajadzīgs:

Kartupeļi

Burkāni

Sīpoli

Garšvielas: kurkuma, ķimenes, ķiploks

Kā darīt:

Apcep sīpolus un burkānus, pievieno kartupeļus kubiņos, ielej nedaudz ūdens, uzliec vāku un sautē līdz gatavs.

Triks:

Smaržo kā plovs, bet gatavošana daudz vieglāka. Ja gribi sātīgāk, tad pievieno griķus vai rīsus.

Vai tev ir kāds kartupeļu paņēmiens, ko citiem vajadzētu izmēģināt?